Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ett tåg åker genom morgondimman

Infrastruktur och IT

En väl utbyggd infrastruktur möjliggör ett långsiktigt hållbart samhälle. Det är av stor vikt för Västmanlands utveckling att vi har infrastruktur som ger god tillgänglighet för våra invånare och näringslivet.

Region Västmanland är planupprättare för transportinfrastrukturen i Västmanland. Under 2017 ska nya infrastrukturplaner arbetas fram, både på regionalt- och nationellt plan. Samverkan med länets kommuner är särskilt viktigt i arbetet med att ta fram regional plan.

Tillsammans med övriga länen i Stockholm - Mälardalen har en systemanalys för transportinfrastrukturen fastställts under hösten 2016. Systemanalysen pekar ut viktigast är att fortsätta förbättra tillgängligheten till Stockholm, Arlanda flygplats och mellan de större städerna i Stockholm-Mälardalen.

Det har påbörjats ett arbete med att arbeta fram en storregional godstransportstrategi. För Västmanland, som är ett för Sverige viktigt exportlän, är näringslivets tillgänglighet för kompetensförsörjning, insatsvaror och utleveranser mycket viktigt.


Kontakt

Bild på Jessica Cedergren;

Jessica Cedergren

Infrastruktur
021-481 82 80
Bild på Maarit Nurkkala;

Maarit Nurkkala

Regional bredbandskoordinator
021-481 82 81
Bild på Lars Eriksson;

Lars Eriksson

Regional bredbandskoordinator
021-481 82 82

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor