Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

EU:s strukturfonder

EU-stöd i Sverige ska bidra till smart och hållbar tillväxt för alla, som är det övergripande målet i den långsiktiga strategin Europa 2020.

De främsta verktygen för att förverkliga Europa 2020 är de Europeiska struktur- och investeringsfonderna, ESI-fonderna. Nuvarande program löper mellan 2014 och 2020.

Nytt sätt att arbeta och ansöka

EU:s strukturfonder har gjort skillnad för många individer, men de har inte gett några större avtryck i organisationer och strukturer. Vi vill att effekterna av projekten ska bli bestående under den här programperioden. Det ska vi uppnå genom fler strategiska satsningar som möter utmaningarna i fondernas program, plan och bakgrundsanalyser.  

Regionalt tillväxtansvariga kommer att samla aktörer som kan ta ansvar som projektägare och som även kan fortsätta arbetet efter projektens slut. Regional tillväxtaktör i Västmanland är Region Västmanland. Detta nya arbetssätt ska synas i kommande ansökningsomgångar. Satsningar som passar in i strukturomvandlande processer kommer att prioriteras.

Region Västmanland arbetar ihop med de förvaltande myndigheterna, ESF-rådet och Tillväxtverket såväl som strukturfondspartnerskapet och de utvecklingsansvariga organisationerna Region Örebro län, Region Östergötland, Region Uppsala och Regionförbundet i Sörmland för att mobilisera och skapa satsningar som förändrar strukturer. 

Vill du veta mer om programmen och söka?

EU Östra Mellansverige, regionalfonden

Lämnar bidrag till projekt med företagsinriktning inom innovationer/forskning, ökad konkurrenskraft i små/medelstora företag samt energisnål ekonomi. Kontakt: Tillväxtverket.

EU Östra Mellansverige, socialfonden

Lämnar bidrag till kompetensutveckling för anställda/företagare och till projekt/insatser för personer långt från arbetsmarknaden. Kontakt: ESF-rådet.

EU program Västmanland landsbygdsutveckling

Lämnar bidrag till företag och projekt som utvecklar länets landsbygd. Kontakt: Jordbruksverket/Länsstyrelsen.

EU program havs- och fiskerifonden

Lämnar bidrag till yrkesfisket och åtgärder för fritidsfisket. Kontakt: Jordbruksverket.

Finansiering

EU-flagga


Kontaktuppgifter

Bild på Mikael Hjorth;

Mikael Hjorth

Regionalfonden och strukturfonder i allmänhet
021-481 82 75

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor