Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Transportpersonal i skåpbil

Ett dynamiskt näringsliv

Vi samverkar med kommunerna, näringslivet och andra organisationer för att uppnå de nationella målen för regional tillväxtpolitik.

Region Västmanland har som uppgift att ta fram en strategi och samordna insatser för näringslivsutvecklingen i länet. Vi samverkar med kommunerna, näringslivet och andra organisationer för att uppnå de nationella målen för regional tillväxtpolitik. Målet är en ekonomiskt hållbar näringslivsutveckling och en ökad sysselsättning i länet.

Affärsplan Västmanland

I Affärsplan Västmanland beskrivs strategier och handlingsplaner för att uppnå en långsiktig och hållbar näringslivsutveckling i länet. Affärsplanen löper under åren 2014-2020 och har utarbetats i dialog med länets företag, näringslivsfrämjande aktörer, kommuner, landsting, nationella aktörer och andra regioner.

De övergripande målen är att

  • skapa tillväxt.
  • höja innovationskraften.
  • effektivisera samhällets stöd till näringslivsutveckling.

Turism

Turism och natur är viktiga för en regions attraktionskraft. Västmanland har med sitt natursköna läge, många sevärdheter och rika kultur alla förutsättningar för en stark turism.

Vår turismnäring ska vara hållbar utifrån ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. I detta sammanhang verkar Region Västmanland som en partner till företag, organisationer och kommuner i länet som vill utveckla en hållbar och lönsam turismnäring. Vi vill vara en inspiratör, mötesplats och en resurs vid utveckling av nya och befintliga turistföretag, besöksmål och destinationer.

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor