Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En del av Sverige och omvärlden

Västmanland har en lång industritradition och innovationskraft som följt länets utveckling - från det ursprungliga bergsbruket till de högteknologiska företag som är verksamma här idag.

I Sveriges historia finns starka ekonomiska intressen knutna till Västmanland. Västmanland har å sin sida naturligt starka band till Stockholm och omvärlden. Internationella influenser, kapital och kompetensuppbyggnad i befolkningen har bidragit till vårt läns utveckling och lett till den näringslivsstruktur och arbetsmarknad kring världsledande företag som vi ser idag.

EU ger ökade möjligheter till utveckling

Sveriges medlemskap i den Europeiska Unionen medför dels att vi påverkas av besluten som fattas i EU, och dels att vi i samverkan med andra kan verka för att EU- besluten blir så gynnsamma som möjligt för länet.

Liksom andra län får Västmanland ta del av olika finansieringsmöjligheter som används för särskilda utvecklingsinsatser i länet. Mest tydliga är de så kallade strukturfonderna som till exempel används till projekt som utvecklar länets landsbygd, bidrag till yrkesfisket och åtgärder för fritidsfisket, projekt som stöder innovationer/forskning för ökad konkurrenskraft i små och medelstora företag samt insatser för personer som står långt från arbetsmarknaden.  

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor