Målområde: Ett nyskapande Västmanland genom hållbar tillväxt

Prioriterat delmål: Öka den regionala ekonomiska förnyelseförmågan

Sverige är ett av världens mest innovativa länder. Det behöver vi i Västmanlands län fortsätta utveckla med en bas i områden där vi är starka idag.

Vi behöver blicka framåt och hela tiden utveckla länets innovationsförmåga och våra styrkor. Genom att aktivt arbeta med de områden där Västmanlands län har kapacitet att bli bäst, nationellt och internationellt, skapar vi möjligheter att ta oss an viktiga samhällsutmaningar. Vi satsar på nytänkande och starka forsknings- och innovationsmiljöer, starka företag och framåtsyftande projekt och initiativ. Vår vision är att den regionala ekonomiska förnyelseförmågan till 2030 har ökat i hela länet.

Ingress

Brödtext skrivs här.

Ekonomisk förnyelseförmåga i Västmanlands län

Källa

Reglab, Innovationsindex. Läs hela underlaget här!

Samtliga diagram är interaktiva. Flytta muspekaren över staplarna för att se exakta siffror. Välj bort staplar genom att klicka på rutorna ovanför diagrammet.

Den ekonomiska förnyelseförmågan mäts genom fem nyckelindikatorer: andel nystartade företag per 100 befintliga företag, andel elever som deltagit i Ung Företagsverksamhets utbildningskoncept av totala antalet gymnasieelever, andel som instämmer att företaget är innovativt i Tillväxtverkets undersökning Företagens villkor och verklighet, forskningsmedel som andel av totala medel vid universitet/högskola och FoU-resurser vid privata arbetsställen som andel av BRP.

Ekonomisk förnyelseförmåga per län 2017

Källa

Reglab, Innovationsindex. Läs hela underlaget här!

Uppföljning

Hur följer vi upp delmålet?

Här presenterar vi hur och vad vi mäter.

Delmålets uppfyllelse bedöms utifrån Reglabs Innovationsindex. Innovationsindexet består av tre block, varav ett mäter förnyelseförmåga. Måttet ger en bild av länets förmåga till förnyelse och nyskapande i näringslivet.

Intresserad av mer?

Läs rapporten i sin helhet

Andra rapporter om regional utveckling