Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Uppdateringar från Region Västmanland om covid-19

Här hittar du samlade uppdateringar från Region Västmanland om covid-19

Samlade nyheter

Du kan få råd och stöd från många olika organisationer direkt på nätet. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är, om du inte vill. Här hittar du stödlinjer, chattar och telefonjourer som du kan kontakta

Region Västmanlands sjukvårdsledning har beslutat att skjuta upp planerade operationer med undantag för cancer, akut och åtgärder som inte kan vänta till och med 23 augusti 2020.

De som tror sig ha material som kan komma till nytta för verksamheterna är välkomna att höra av sig till Region Västmanland Logistik.

Uppmaningar från smittskyddsöverläkare Jan Smedjegård

Region Västmanland förändrar sin strategi för provtagning av misstänkta fall av covid-19. Se vad det innebär och hur du ska göra om du misstänker att du kan vara smittad.

Provsvar som Region Västmanland fick in under lördagen bekräftar att sex ytterligare personer i länet har blivit sjuka av det nya coronaviruset. Ett av fallen har inte varit utomlands eller haft kontakt med ett känt fall.

Se svar på vanliga frågor om besöksförbudet på sjukhusen i Västmanland

Folkhälsomyndigheten har gjort bedömningen att risken för allmän spridning av coronaviruset är mycket hög i Sverige. Därför har Region Västmanland infört besöksförbud till alla länets sjukhus och psykiatriska avdelningar.

De första fyra fallen av det nya coronaviruset, covid-19, bekräftade i Västmanland.

Region Västmanland svarar på frågor om covid-19, sjukdomen som orsakas av det nya coronaviruset, och om hur du gör för att ta kontakt med vården.

Pressmeddelanden från Region Västmanland

 • Pressinbjudan: webb-sänd presskonferens 2 april kl. 10.15!

  Region Västmanland bjuder in till en webbsänd presskonferens för att informera om aktuell lägesbild inom hälso- och sjukvården med anledning av covid-19.
 • Besöksförbud i Region Västmanlands vårdverksamheter

  Region Västmanland påminner om att det rådande besöksförbudet i vårdverksamheterna även gäller representanter från media. Besöksförbudets restriktioner gäller samtliga vårdverksamheter, vårdcentraler och vid de förstärkta jourmottagningarna (tex tält).
 • Västmanlands Företagssupport etablerad

  Arbetet i Västmanland med stödåtgärder för näringslivet är igång. För knappt två veckor sedan tog Region Västmanland initiativ till en kartläggning av coronavirusets effekter för näringslivet. Nu finns sammanställd lägesbild och en första inventering av aktörernas behov.
 • 85 procent av hushållen i Västmanland har nu tillgång till snabbt bredband

  85,2 procent av hushållen i Västmanland hade i oktober 2019 tillgång till snabbt bredband på 100 Mbit/s. Det är en ökning med 3,5 procent eller ca 4 700 hushåll. Det ger Västmanland en femteplats i riket där snittet är 85,1 procent. Utvecklingen följer i stort den för riket men fortfarande är det en bit kvar till målet om att 95 procent av landets hushåll och företag ska ha tillgång till snabbt bredband år 2020.
 • Beredskapsplan för ökat antal Covid-19 patienter

  Region Västmanlands beredskapsplan för ökande antal fall av Covid19 patienter som behöver sjukhusvård

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor