Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Invånardialog Nära vård

Spela film

Invånardialog Nära vård

Vill du vara med och påverka framtidens sjukvård? Bra! Just nu genomför Region Västmanland en invånardialog om Nära vård. Uppdraget ska fånga västmanlänningarnas behov, önskemål och tankar kring hur framtidens vård ska utformas.

Vad är Nära vård?

Nära vård är ett samlingsnamn för den nya sjukvården som bygger på patientcentrering, korta kontaktvägar och digitala hjälpmedel tillsammans med din kommun och region i samverkan.

Vad vill regionen veta?

Inom område Nära vård arbetar man idag med hur vården ska utformas. Det vi bland annat vill veta är din inställning till:

  • Digitala tjänster (t.ex. videosamtal med vårdpersonal)
  • Hembesök/vård i hemmet
  • Mobila vårdcentraler

Varför en invånardialog?

Grundtanken med invånardialog är att du som invånare ska ges möjlighet att ge politiker och tjänstepersoner bättre förutsättningar att fatta beslut med invånarnas behov i fokus.

Vad händer efter dialogen?

Resultatet från invånardialogen sammanställs i en rapport och överlämnas till regionstyrelsen och områdeschef Nära vård.

Välkommen att lämna förslag nedan

Beredning för invånardialog

Beredningen arbetar på regionfullmäktiges uppdrag och har till uppgift att:

  • utveckla formerna för invånardialog samt löpande hantera de kanaler för invånardialog som regionen beslutat att använda.
  • genomföra invånardialog i de frågor som beslutas av regionfullmäktige eller regionstyrelsen. Beredningen ska utifrån genomförd invånardialog lämna förslag till regionstyrelsen.
  • följa demokrati-, inflytande- och informationsfrågor i syfte att stödja fullmäktiges ledamöter i rollen som befolkningsföreträdare.
  • följa regionens samverkan med intresseorganisationerna i dialogforumen för personer med funktionsvariation, för pensionärsorganisationerna och för barn.
  • följa/bevaka arbetet i nätverket för demokrati och hälsa.


Beredningen består av elva förtroendevalda ledamöter. // länk https://regionvastmanland.tromanpublik.se/viewOrganization.jsf?id=29

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor