Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Illustration av det nya sjukhuset i Sala

Om nya sjukhuset i Sala

För en bättre tillgänglighet och högre kvalitet på din vård behöver sjukhuset byggas om. Byggprojektet pågår fram till 2022.

Sjukhuset i Sala byggs om på grund av att byggnaderna är gamla och i renoveringsbehov. Inom sjukhusområdet är det många lokaler som inte används och därför passar vi på att bygga om sjukhuset för en mer samlad och tillgänglig vård. Det nya sjukhuset planeras på ett sätt som även ökar tillgängligheten för rörelsehindrade och barn.

Sjukhuset byggs enligt principen "flexibelt byggande" vilket innebär att byggnaden snabbt ska kunna anpassas och förändras utifrån bland annat nya arbetssätt, ny utrustning och teknik.

Antalet kvadratmeter minskas för att möta de ytbehov som finns. Trots det kommer fler vårdplatser kunna erbjudas samt plats för en rehabiliteringssbassäng.

Byggplanering

Vinter 2018/2019

  • Gräva om fiber och telefonledningar
  • Lämna in bygglovsansökan
  • Påbörja rivningsarbete
  • Sanering efter rivningsarbete

Vår 2019

  • Fortsatt saneringsarbete
  • Vatten- och avloppsledningar dras om och delar av Heberlegatan stängs av
  • Produktionsstart av den nya byggnaden

Miljösatsningar

Energi

Projektet för ombyggnationen har klarat de energiriktvärden som har prövats och visar förbättrad energieffektivitet som kommer minska miljöpåverkan. Eftersom byggnaden blir mindre minskar uppvärmningsbehovet kraftigt.

Utredningar av energilösningar med fjärrvärme och fjärrkyla har resulterat i en sådan lösning från Sala-Heby Energi AB eftersom livscykelkostnaden motsvarar kostnaden för en geoenergilösning. Leverantörens produktion är 100% förnyelsebar vilket innebär lägre miljöpåverkan ur ett klimatperspektiv. Även fastighetsanknutna celler är planerade i projektet för ombyggnationen. Andra lösningar är fortfarande under utredning.

Gröna miljöer

Nybyggnationen skapar nära förbindelse med natursköna omgivningar vid dammarna i Sala vilket tillför bättre miljö och upplevelse för besökare, patienter och personal

Läs mer om hur ombyggnationen påverkar dig på sidan för frågor och svar. Frågor och svar om byggprojektet i Sala

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor