Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Regional konstverksamhet

Den regionala konstverksamheten ansvarar för att utveckla konsten i Västmanland samt att ge fler möjlighet att uppleva och utöva konst.

Den regionala konstverksamheten arbetar för att ge barn och unga i Västmanland möjlighet att skapa och uppleva konst. Vi utvecklar också den offentliga konsten och gör det enklare för konstnärer att arbeta i länet.

Verksamheten driver olika projekt där regionen arbetar tillsammans med kommunerna, civilsamhället och kulturskapare i Västmanland. 

Utvecklingsuppdrag

Ge barn och unga möjlighet att själva skapa och uppleva konst

Den regionala konstverksamheten arbetar med att utveckla den konstpedagogiska verksamheten i Västmanland. Målet är att stärka kompetensen inom konstpedagogik och öka tillgängligheten till konst i Västmanland för att ge barn och unga tillgång till samtidskonst. 

Utveckla den offentliga konsten

Den konst som finns i offentliga miljöer är en del av vårt kulturarv och olika platsers historia. Konstverksamheten hjälper kommunerna att bli bättre på att beställa konst och ger konstnärer i Västmanland större möjligheter att få arbeta med konst i offentliga miljöer.

Ge konstnärer möjlighet att arbeta i Västmanland

Den regionala konstverksamheten arbetar för att hjälpa konstnärer att verka i Västmanland genom kreativa yrkesområden.


Kontakt

Karin Maingourd

Kulturutvecklare

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor