Logotyp Region Västmanland

Verksamhetsutvecklare till Vuxenpsykiatrin i Region Västmanland

Refnr: 20210905

Vill du driva utveckling inom den psykiatriska vården och bidra till en jämlik och evidensbaserad vård? Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

I rollen som verksamhetsutvecklare ingår arbete med olika insatser som stödjer kvalitets- och patientsäkerhetsarbete.
Arbetsinnehållet är varierat och skiftar från att bedriva utredningsarbete och förändringsarbete till att hålla utbildning för vår personal. Det innebär exempelvis att arbeta med omvärldsbevakning, övergripande analyser och utredning av händelser som har medfört eller hade kunnat medföra en t.ex. Lex Maria-anmälan. Dina arbetsuppgifter kommer också delvis bestå av att arbeta med avvikelsehantering, ledningssystemet och framtagande av utdata och du kommer att håll ihop klinikövergripande frågor.

Verksamhetsutvecklaren arbetar på uppdrag av resultatområdeschef/ verksamhetschef och ingår i ledningsstaben. Du levererar beslutsunderlag till resultatområdeschefen och dennes ledningsgrupp samt stöttar verksamhetens sektioner.

Arbetet är både självständigt och individuellt samtidigt som det sker i nära samarbete med verksamhetsutvecklarkollegor. Tillsammans med dina kollegor fungerar du som ett internt metodstöd i utredningar, utvecklingsarbete och analysarbete.

Arbetsplatsen

Vuxenpsykiatri Västmanland är uppdelad i två sektioner: länsgemensamma resurser (psykiatrisk slutenvård, slutenvård för beroendevård och psykiatrisk akutmottagning), öppenvård (samtliga vuxenpsykiatriska mottagningar i länet samt beroende mottagning). Uppdelningen är gjord för att skapa en väl fungerande vårdkedja, med ett gott samarbete mellan akutvård, slutenvård och öppenvård.

Det här är en arbetsplats med högt i tak och där medarbetarna har en hög kompetens inom det psykiatriska området och ett genuint intresse för att arbeta med utsatta människor. Du välkomnas till ett gäng som tycker att det är viktigt att ha ett professionellt förhållningssätt och känna stolthet över vårt uppdrag.

Region Västmanland har ett stort utbud av interna utbildningar via vårt lärcentrum, där har du möjlighet till vidareutveckling inom chef-och ledarskaps området utifrån din roll och tidigare erfarenheter. Du har även tillgång till regionens breda utbud av stödfunktioner för dig som chef.

Du som söker tjänsten har en högskoleexamen inom hälso-och sjukvård. Utbildning inom projektledning är meriterande. Erfarenheter som vi värderar högt är verksamhetsutveckling, projektledning och samverkan inom offentlig verksamhet. Det är också ett plus om du har erfarenhet av psykiatri sedan tidigare samt erfarenhet gällande digitaliseringsarbete. För att lyckas i tjänsten behöver du ha en mycket god förmåga att tillgodogöra dig skriftlig information, vara skicklig i att skriva underlag och på att uttrycka dig i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Du har ett stort intresse att utveckla sammanhållna processer och trivs när du kan bidra till att förbättra och effektivisera arbetssätt
samt säkra den psykiatriska vården. Du gillar att samverka med andra aktörer och har försöker alltid utgå från patientperspektivet i ditt arbete.
Du grundar ditt arbete i evidensbaserade kunskaper när du analyserar och tar fram underlag för förbättring.
Tydlighet utmärker dig i så väl dialog som dokumentation. Du tar ansvar för att driva ditt arbete framåt, skapar struktur och ordning samt är analytisk
och fokuserar på rätt saker i stressade situationer.

Anställning tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 10 december 2021

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Joakim Pettersson