Verksamhetsutvecklare inom digitalisering till Vuxenpsykiatri Västmanland

Refnr: 20180869

Är du nyfiken på ett uppdrag där du skapar möjligheter för verksamhetsutveckling och undersöker sambandet mellan människan och digitalisering? Då är det kanske dig vi söker.

För att möta morgondagens ökade behov och krav på vård söker vi dig som vill vara med och hitta digitaliseringens möjligheter så att vi kan bli mer effektiva. Som verksamhetsutvecklare hos oss blir du en nyckelperson i inventerings- och implementeringsarbetet av digital teknik inom områden som kan beröra behandling, arbetsmiljö eller samverkan. Du kommer att vara länken mellan vår verksamhet och Centrum för digitalisering, som är Regionens centrala IT-funktion. Det handlar om att upprätta kommunikationen mellan psykiatri och IT vid utvecklande av optimala lösningar för vår verksamhet. Du kommer även att vara kontaktperson för elektronisk journal och hålla dig uppdaterad om och företräda kliniken gällande IT i vårdprocesser.

Vi har påbörjat arbetet med digitalisering inom verksamheten men måste växla upp hastigheten. För närvarande arbetar vi bland annat med att implementera möjligheter till digitala vårdmöten, webbaserade patient- och anhörigutbildningar samt väntrums-TV, där vi smidigt kan visa uppdaterad information för patienterna. Under den kommande tiden planeras det för införande av webtidbokning, digitala lösningar vid psykologtestning och införande av internetförmedlad behandling.

Hos oss kan du förvänta dig ett varierat arbete med allt ifrån att driva utvecklingsarbete till att hålla utbildning för personal. Du arbetar främst med fokus på digitalisering men även med uppgifter relaterade till exempelvis patientsäkerhet och verksamhetsuppföljning. Det här är ett arbete där du arbetar självständigt och i nära samarbete med dina andra verksamhetsutvecklarkollegor. Du arbetar på uppdrag av resultatområdeschef/verksamhetschef och ingår i ledningsstaben.

Vuxenpsykiatrin inom Region Västmanland är indelad i tre sektioner som berör öppenvård, länsgemensamma resurser och beroendevård. All slutenvård är lokaliserad till Psykiatricentrum i Västerås. För öppenvården finns det mottagningar i Fagersta, Sala, Köping och Västerås. Totalt arbetar drygt 400 medarbetare inom verksamheten.

Inom sektionerna pågår just nu många spännande utvecklingsarbeten. Vi har nyligen öppnat en psykiatrisk utbildningsavdelning och arbetar med ett pilotprojekt för självvald inläggning. Inom öppenvården startar forskningsprojekt för att bland annat se över hur vi kan öka precisionen i diagnostik och vi arbetar med att standardisera vårdprocesser. Beroendevården är under progressiv utveckling med såväl vårdprogram, ökad bemanning och ökat antal vårdplatser.

Vi erbjuder dig:

• Att arbeta utifrån ett digitaliseringsperspektiv i en utvecklingsintensiv verksamhet som vill ligga i framkant.
  • Att vara del av en fantastisk arbetsgrupp med hög kompetens och god arbetsmiljö.
  • Ett varierat arbete med olika typer av uppdrag.
  • En roll där du får vara drivande, engagera och skapa delaktighet tillsammans med andra.
  • Ett arbete där du har möjlighet att göra skillnad för både medarbetare, patienter och invånare.

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och som har förmåga att förståelse för hur IT-system och digitalisering kan nyttjas och främja till exempel användarvänlighet, smarta lösningar eller effektivitet. Med fördel har du på något sätt arbetat med verksamhetsutveckling eller implementeringsarbete. Det är ett stort plus om du också har erfarenhet av projektledning eller digitaliseringsarbete som exempelvis inneburit att titta på potential och möjligheter. Även kunskap om psykiatri eller erfarenhet från arbete i en större och komplex organisation är meriterande.

För att passa hos oss ser vi att du har en bra analysförmåga, är uthållig och kan driva processer. Du har lätt för att kommunicera och se till helhet och det större perspektivet i ditt arbete. Det här är ett jobb för dig som är utvecklingsintresserad och ser digitalisering som en möjlighet. Om du vill ha ett arbete där du får använda ditt driv, omvärldsbevaka och ha mycket samarbeten kommer du att trivas hos oss!

Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 6 januari 2019.

Intervjuer planeras att ske från v. 3

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Joakim Pettersson
Verksamhetschef