Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Verksamhetsutvecklare för hälsosamtal till Vårdvalsenheten

Refnr: 20190249
Vi bedriver en bred och komplex verksamhet med hög förändringstakt och ökad processorientering. Öppenhet och dialog ska känneteckna verksamheten både internt och externt. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Sedan år 2017 erbjuder Region Västmanland alla som fyller 50 år ett hälsosamtal på sin vårdcentral. Hälsosamtal innebär att deltagaren besvarar en digital hälsoenkät, genomför provtagning samt deltar i ett hälsosamtal. Med stöd av en så kallad stjärnprofil får deltagaren en nulägesbild, med möjlighet att formulera sina förändringar och egna mål. Hälsosamtalet är inriktat på att förebygga hjärtkärlsjukdom och diabetes typ 2. Till verksamheten söker Regionen nu en Verksamhetsutvecklare med koordinerande roll.

 

Arbetsuppgifter

Uppdraget som koordinator innebär att ha det övergripande ansvaret för förvaltning och utveckling av hälsosamtalen, uppdatera manualer, informera och utbilda vårdcentralernas hälsosamtalsledare, samverka med IT vad gäller IT-stöd likaså ingår att identifiera och föreslå förbättringar gällande IT-stödet. I arbetet ingår också att medverka i marknadsföring, kommunikation och i ekonomisk uppföljning och planering. I utveckling ligger att medverka i nationell temagrupp inom ramen för ”Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård” (HFS-nätverket) där samtliga regioner med befolkningsinriktade hälsosamtal deltar. I utvecklingsområdet ingår även att medverka i uppföljning och rapportskrivande liksom att följa forskningen inom området.

Vi är flexibla gällande tjänstgöringsgrad mellan 60-100% men önskvärt är heltid. På ett heltidsuppdrag tillkommer, förutom koordinatorsuppdraget uppdraget som verksamhetsutvecklare inom Vårdvalsenheten. Uppdraget som verksamhetsutvecklare innebär bl a planering och uppföljning inom primärvården avseende exempelvis tillgänglighet, medicinska resultat, hälsofrämjande insatser samt remiss- och avgiftsfrågor.

 

Om arbetsplatsen

Vårdvalsenheten är en enhet för upphandling, utveckling och uppföljning av bl.a. primärvård, privata läkare, fysioterapeuter och tandvård inom Region Västmanland. Vårdvalsenheten ska stödja och följa upp hälso- och sjukvårdens och tandvårdens processer och utveckling. I vårt uppdrag ingår att stimulera till och följa upp utvecklingen mot en god och jämlik hälsa, att säkra god tillgänglighet till vård men också att arbeta för en ökad patientsäkerhet och kostnadseffektiv vård.

Vi arbetar i en beställarroll som innebär en nära dialog med alla utförare, såväl offentliga som privata samt deltagande i nationella nätverk. När det gäller medicinsk utveckling och samordning har vi också inom vår verksamhet specifika funktioner knutna till oss för mödra- och barnhälsovård, äldrevård och diabetesvård.

Vårdvalsenheten ingår i Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning med hälso-/sjukvårdsinriktning. För rollen är det mycket meriterande om du har erfarenhet av någon form av projektledning alternativt annan samordnande funktion av strategisk karaktär. Vi ser att du har goda datorkunskaper (Officeprogrammen) och har goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift. Meriterande är även förståelse för funktionaliteten i journalsystem. För tjänsten fordras körkort B.

Som person besitter du en personlig mognad, tar intiativ och kan arbeta självständigt inom uppsatta ramar. Du trivs i en roll där du planerar, organiserar och prioriterar arbetet mot uppsatta mål. Vi ser att du är tydlig i din kommunikation, relationsskapande i dina kontakter och förblir motiverad tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du trivs i en drivande roll som innebär att påverka och motivera andra mot de mål verksamheten har.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, 60-100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 21 april 2019  

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Anders Ahlgren
Chef Vårdvalsenheten
021-17 57 32
anders.ahlgren@regionvastmanland.se

Ann Braneby
Verksamhetsutvecklare Vårdvalsenheten
021-4818874
ann.braneby@regionvastmanland.se

Ingrid Edman
Vårdförbundet
021-10 41 30

Lotta Almroth
Vision
021-17 58 06

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor