Verksamhetschef till Sala Väsby Vårdcentral

Refnr: 20180284

Sala Väsby vårdcentral söker en trygg och erfaren ledare som har samverkan i fokus och som vill leda oss i uppdraget att säkra enhetens uppdrag. Till hjälp får du kompetenta och engagerade medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef är din uppgift att leda och utveckla verksamheten med fokus på kvalitet, tillgänglighet och service. Tjänsten innebär ansvar för verksamheten, personal, ekonomi och arbetsmiljö samt arbete med utvecklingsarbetet som bedrivs enligt LEAN-filosofin på respektive enhet inom primärvården. Du ingår i primärvårdens ledningsgrupp och där förväntas du ha ett helhetsperspektiv på primärvårdsverksamheten förutom att företräda din egen verksamhet.

Sala Väsby vårdcentral hör till resultatområde Primärvård som finns inom förvaltningen för primärvård, psykiatri och habiliteringsverksamhet. Till verksamheten finns en mottagning i Västerfärnebo som bemannas av distriktssköterska. Region Västmanlands egna vårdcentraler och verksamheter finns på flera orter i länet. Vi erbjuder primärvård med hög tillgänglighet och kvalitet. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser. Vi anser att alla ska få vård av samma goda kvalitet och vi arbetar med gemensamma mål för att förbättra för våra patienter.

Sala Väsby vårdcentral ligger centralt belägen i Sala med några minuters gångavstånd från resecentrum. Sala är beläget på ett bekvämt avstånd från hela Mälardalen och Bergslagen och gynnar pendlare, både resor med bil och kollektivtrafik. I direkt anslutning till vårdcentralen finns gratis parkeringsplatser. På enheten finns ca 33 medarbetare och vi ansvarar för drygt 12700 listade patienter. Då samtliga yrkeskategorier är samlade i samma byggnad gör det oss till en kunnig och attraktiv enhet med mycket god stämning och utvecklingsvilja.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom Hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser med fördel att du har erfarenhet av primärvård och vårdvalssystemets förutsättningar samt att du har chefserfarenhet och kunskap inkluderande personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar. Vi värdesätter kunskap i samverkan och systematiskt arbetsmiljöarbete. Vi ser gärna att du har någon form av ledarskapsutbildning, administrativ utbildning eller andra utbildningar som arbetsgivaren bedömer som relevanta för tjänsten.

Vi söker en verksamhetschef som skapar engagemang och delaktighet, som tar initiativ, är drivande och har mod att agera utifrån sin egen övertygelse.

Vi söker en person som är uthållig och förblir motiverad även i motgångar. Som verksamhetschef behöver du vara strukturerad och ha en god samarbetsförmåga. Du är kreativ i ditt arbete samt ser möjligheter och vill bidra till verksamhetens utveckling. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, behärskar svenska språket i såväl tal som skrift samt har goda datakunskaper. Kunskap i regionens IT-system är meriterande.

Vi erbjuder dig

• Att vara chef för medarbetare med stort engagemang och kompetens,
  • Att vara delaktig i primärvårdens utvecklingsarbete,
  • Hjälp och stöd i din yrkesroll av chef, kollegor och primärvårdens administration,
  • Fördelaktiga personalförmåner, läs mer här.

Tillsvidareanställning i din grundprofession med tidsbegränsat chefsförordnande, heltid, dagtid måndag - fredag. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 11 april 2018

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Karin Torberger
Resultatområdeschef