Verksamhetschef till Oxbacken-Skultuna vårdcentral, Västerås

Refnr: 20190355

Vår nuvarande chef tar klivet ut i pensionärslivet i höst och vi söker en ny chef som vill ta klivet in och leda en verksamhet med fantastiska medarbetare som gör skillnad i människors vardag. Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef ska du leda och utveckla verksamheten med fokus på kvalitet, tillgänglighet och service. Tjänsten innebär ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö samt utvecklingsarbete. I din roll ingår att uppmuntra, stötta och skapa förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och arbeta mot verksamhetens mål. Du ansvarar för att resurser används på bästa sätt och du arbetar aktivt med systematiskt arbetsmiljöarbete och verkar för en hälsofrämjande och attraktiv arbetsplats. Du kommer att ingå i primärvårdens ledningsgrupp och där förväntas du förutom att företräda din egen verksamhet ha ett helhetsperspektiv på primärvårdsverksamheten.

Resultatområdet Primärvård finns idag inom förvaltningen PPHV – Primärvård, psykiatri och habiliteringsverksamhet (Från årsskiftet kommer primärvården vara en del av den samlade hälso- och sjukvårdsorganisationen).

Vi erbjuder primärvård med hög tillgänglighet och kvalitet. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser. Vi anser att alla ska få vård av samma goda kvalitet och vi arbetar med gemensamma mål för att förbättra för våra patienter.

Oxbacken-Skultuna vårdcentral är en dynamisk vårdcentral som är centralt belägen i Västerås. I direkt anslutning till vårdcentralen finns parkeringsplatser. Till verksamheten finns en filialmottagning i Skultuna. På enheten finns ca 57 medarbetare och vi ansvarar för drygt 14 167 listade patienter. Då samtliga yrkeskategorier är samlade kan vi erbjuda våra patienter ett professionellt omhändertagande och gott bemötande.

Vi erbjuder dig:

• att vara chef för medarbetare med stort engagemang och kompetens.
  • att som chef ha inflytande och delaktighet i primärvårdens utvecklingsarbeten.
  • hjälp och stöd i din yrkesroll av chefer, kollegor och Primärvårdens administration.
  • En trygg anställning med möjlighet till kompetensutveckling och fördelaktiga personalförmåner, läs mer här.

Du som söker har en högskoleutbildning inom Hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser med fördel att du har erfarenhet av primärvård och vårdvalssystemets förutsättningar samt att du har chefserfarenhet inkluderande personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Det är meriterande om du har någon form av ledarskapsutbildning, administrativ utbildning eller andra utbildningar som arbetsgivaren bedömer som relevanta för tjänsten.

Vi söker dig som skapar engagemang och delaktighet, som tar initiativ, är drivande och har mod att agera utifrån din egen övertygelse. Som ledare är du trygg och närvarande och har förmågan att inspirera och entusiasmera dina medarbetare och därigenom ta till vara på deras kunskaper, erfarenheter och initiativkraft. Vidare är du uthållig och förblir motiverad även i motgångar. Det är även önskvärt att du är strukturerad, strategisk och kvalitetsmedveten.

Du är framtidsinriktad och har vilja och intresse att driva utveckling och förändring. Du värdesätter goda relationer och ett gott samarbete, kommunicerar på ett tydligt sätt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Tillsvidareanställning i din grundprofession med tidsbegränsat chefsförordnande, heltid eller i kombination med annat uppdrag. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 31 maj 2019!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Karin Torberger
Resultatområdeschef