Logotyp Region Västmanland

Vaktmästare eller Museitekniker till Kulturservice

Refnr: 20230074

Vill du arbeta som vaktmästare/museitekniker i en kreativ verksamhet? Här blir du en viktig nyckelperson och en uppskattad problemlösare! Kanske blir du vår nya kollega! Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Kulturservice är en av fyra enheter som verkar i Kulturhuset, Karlsgatan 2. Förutom Kulturservice enheterna; Västmanlands läns museum, Kulturutveckling och Västerås konstmuseum (ligger organisatoriskt under Västerås Stad)

Kulturservice består av sju olika verksamhetsdelar; besöksservice, kommunikation/marknadsföring, fastighet/säkerhet, museiteknik, administrativ koordinator, vaktmästeri och projektet Kulturarv. Totalt arbetar 10 medarbetare i enheten.

Vi arbetar i huvudsak i uppdrag från dom övriga enheterna men har även ett övergripande ansvar för servicen gentemot externa besökare och verksamheter

Som vaktmästare är ditt huvudsakliga uppdrag är att sköta, reparera och underhålla olika verksamhetsytor, inomhus och delvis utomhus. Även underhåll av utställningar och montering/bygge av nya utställningar. Du ansvarar för våra bilar och sköter transporter. Du är även behjälplig vid större arrangemang och konferenser. I tjänsten ingår även skötsel av vårat föremålsmagasin; WestmannaArvet som ligger i Hallstahammar

Du arbetar tillsammans i en grupp med museiteknik, fastighet och säkerhet och vaktmästeri.

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning gärna med yrkesteknisk inriktning, meriterande om du har vidareutbildning inom fastighetsservice. Uppdraget ställer krav på att du har kännedom om fastighetsfrågor och brandskyddsarbete. Extra meriterande är om du har kunskap inom snickeri, el och mediateknik. Du behärskar svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av vaktmästaruppdrag.

Som person är du samarbetsvillig, stresstålig och har god social kompetens. Vi ställer stora krav på självständighet och struktur. Som vaktmästare är du en problemlösare har ett utvecklat helhetstänk och finns på plats när något händer. Du är en nyckelperson för att vardagen ska fungera inom dom olika verksamheterna. Du är serviceinriktad, strukturerad, flexibel och har ett praktiskt handlag.

Körkort B är ett krav. (i arbetet ingår även truck och skylift)

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Deltid, 75 %
Dagtid med viss kväll-och helgtjänstgöring.

Välkommen med din ansökan senast 19 februari 2023

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Jonas Bresser