Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utvecklingsstrateg inriktning individ- och familjeomsorgen till enheten Välfärd

Refnr: 20200709

Har du ett stort engagemang för samhällsutveckling och vill ha ett arbete där du kan påverka i sociala frågor och bidrar till utveckling av socialtjänstens individ- och familjeomsorg i Västmanland? Vår kollega går i pension och vi behöver därför en ny arbetskamrat som vill vara med i vårt team och leda arbetet med kunskapsutveckling och samverkan inom området välfärd. Kanske är du den vi söker?


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en utvecklingsstrateg där fokus i uppdraget är sociala frågor och socialtjänstens individ- och familjeomsorg. Du kommer att arbeta både självständigt och i team med andra. 


Som utvecklingsstrateg kommer du

  • att bidra till regional utveckling inom det sociala området i samverkan med länets kommuner, regionen och andra aktörer
  • att bidra till kunskapsutveckling och förbättringsarbete inom området
  • att stödja kommunerna i deras utvecklings- och kvalitetsarbete
  • tillsammans med utvecklingsstrategen inom skolområdet och nämndsekreterare utgöra tjänstemannastöd till den politiska samverkansgruppen barn och unga
  • att bereda och leda strategiska nätverk inom området
  • att bidra med din sakkunskap både internt och externt


Andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets karaktär kan förändras över tid, bland annat kopplat till statliga bidrag för särskilda projekt eller till följd av politiska initiativ.

 

Om arbetsplatsen

Tjänsten är placerad på den Regionala utvecklingsförvaltningen inom enheten Välfärd som arbetar med regionala frågor utifrån ett brett perspektiv inom områdena utbildning, hälso- och sjukvård och socialtjänst. Arbetet sker i samverkan med ett stort antal aktörer och medarbetarna har ofta rollen att samordna och driva gemensamma utvecklingsfrågor. Enheten Välfärd ansvarar för den regionala samverkans- och stödstrukturen i regionen. Samverkan sker på nationell, regional och lokal nivå. Enheten riktar sig främst till den politiska nivån och chefsnivåerna. 

 

Vi erbjuder dig

  • ett stimulerande och strategiskt arbete där du får möjlighet att påverka i viktiga samhällsfrågor
  • en självständig roll där du har en nyckelfunktion i det regionala utvecklingsarbetet inom området individ- och familjeomsorg
  • ett arbete nära politiken där du samarbetar och leder samverkan mellan olika aktörer
  • en trygg anställning och anställningsförmåner, läs mer här!

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, gärna socionomutbildning. Det är önskvärt är att du har en magister- eller masterutbildning. Det är även meriterande med processledarskapsutbildning eller utvecklingsledarutbildning. Du har goda kunskaper om sociala frågor och socialtjänstens individ- och familjeomsorg. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom kommunal verksamhet och att du är van vid att jobba i projekt och att bedriva utvecklingsarbete. Du är kommunikativ och utrycker dig väl både skriftligt och muntligt på svenska. Du är pedagogisk och har erfarenhet av samverkan mellan olika aktörer på olika nivåer.


Som person har du förmågan att inspirera olika aktörer att dra åt samma håll för att uppnå gemensamma mål. Du är relationsskapande och har förmågan att upprätthålla relevanta nätverk och tar gärna en aktiv och drivande roll i dessa. Du har erfarenhet av att prata inför större och mindre grupper och trivs bra med det. Du är van att ta egna initiativ och självständigt planera och driva ditt eget arbete. Du har förmåga att analysera statistik. Vi söker dig som tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på olika frågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Körkort B är en nödvändighet då resor i länet förekommer.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid.

Arbetet är förlagt till dagtid. 

Tillträde efter överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 8 december 2020. 

 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!


Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.


Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.


Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Kontaktpersoner

Liselotte Eriksson
Enhetschef
021-481 84 49
lise-lotte.eriksson@regionvastmanland.se
Lotta Ramsten Fredriksson
SSR
0221-264 42
Arne Amundsen
Vision
021-17 58 06

Liknande tjänster

Ort
Tjänster

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor