Utvecklingsstrateg inriktning funktionshinderområdet och psykisk hälsa till enheten Välfärd

Refnr: 20200710

Har du ett stort engagemang för samhällsutveckling och vill ha ett arbete där du påverkar samt bidrar till att skapa goda förutsättningar inom områdena funktionshinder och psykiska hälsa i Västmanland? Vår kollega har gått vidare till nya utmaningar och vi söker därför en ny arbetskamrat som vill vara med i vårt team och leda arbetet med kunskapsutveckling och samverkan inom området välfärd. Kanske är du den vi söker?

Vi söker en utvecklingsstrateg där fokus på uppdraget är inom områdena funktionshinder och psykisk hälsa. Du kommer att arbeta både självständigt och i team med andra.

Som utvecklingsstrateg kommer du att

• bidra till regional utveckling inom det sociala området i samverkan med länets kommuner, regionen och andra aktörer
  • bidra till kunskapsutveckling och förbättringsarbete inom området
  • stödja kommunerna i deras utvecklings- och kvalitetsarbete
  • bereda och leda strategiska nätverk inom området
  • bidra med din sakkunskap både internt och externt

Andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets karaktär kan förändras över tid, bland annat kopplat till statliga bidrag för särskilda projekt eller till följd av politiska initiativ.

Tjänsten är placerad på den Regionala utvecklingsförvaltningen inom enheten Välfärd som arbetar med regionala frågor utifrån ett brett perspektiv inom områdena utbildning, hälso- och sjukvård och socialtjänst. Arbetet sker i samverkan med ett stort antal aktörer och medarbetarna har ofta rollen att samordna och driva gemensamma utvecklingsfrågor. Enheten Välfärd ansvarar för den regionala samverkans- och stödstrukturen i regionen. Samverkan sker på nationell, regional och lokal nivå. Enheten riktar sig främst till den politiska nivån och chefsnivåerna.

Vi erbjuder dig

• ett stimulerande och strategiskt arbete där du får möjlighet att påverka i viktiga samhällsfrågor
  • en självständig roll där du har en nyckelfunktion i det regionala utvecklingsarbetet inom områdena funktionshinder och psykisk hälsa
  • ett arbete nära politiken där du samarbetar och leder samverkan mellan olika aktörer
  • en trygg anställning och anställningsförmåner, läs mer här!

Vi söker dig som har en akademisk utbildning. Det är önskvärt är att du har en magister- eller masterutbildning. Det är även meriterande med processledarskapsutbildning eller utvecklingsledarutbildning. Du har goda kunskaper inom områdena funktionshinder och/eller psykisk hälsa. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom kommunal verksamhet och att du är van vid att jobba i projekt och att bedriva utvecklingsarbete. Du är kommunikativ och utrycker dig väl både skriftligt och muntligt på svenska. Du är pedagogisk och har erfarenhet av samverkan mellan olika aktörer på olika nivåer.

Som person har du förmågan att inspirera olika aktörer att dra åt samma håll för att uppnå gemensamma mål. Du är relationsskapande och har förmågan att upprätthålla relevanta nätverk och tar gärna en aktiv och drivande roll i dessa. Du har erfarenhet av att prata inför större och mindre grupper och trivs bra med det. Du är van att ta egna initiativ och självständigt planera och driva ditt eget arbete. Du har förmåga att analysera statistik. Vi söker dig som tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på olika frågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort B är en nödvändighet då resor i länet förekommer.

Tillsvidareanställning, heltid.

Arbetet är förlagt till dagtid.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 8 december 2020

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Liselotte Eriksson
Enhetschef
lise-lotte.eriksson@regionvastmanland.se