Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utvecklingsstrateg inom jämlikhet till Kompetenscentrum för hälsa

Refnr: 20190213

Vill du vara en viktig del i arbetet kring hur Västmanlands län kan bli ännu vassare inom frågor som har bäring på jämlikhet, social rättvisa och hållbarhet?  

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp något nytt, utveckla och bidra till att befolkningens livsvillkor och hälsa blir god och mer jämlik!  

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Hos oss på Kompetenscentrum för hälsa välkomnas du till en arbetsplats som just nu är inne i en utvecklingsfas. Vi håller på att ta vårt arbete till nästa nivå och är redo att forma en verksamhet som ska stötta det offentliga i att möta morgondagens välfärdsutmaningar. Som utvecklingsstrateg är du den strategiska motorn i vårt långsiktiga, breda och kunskapsbaserade arbete i regionen. Du har ansvaret för och är sakkunnig inom området jämlikhet på övergripande samhällsnivå. Ditt område berör likvärdiga livsvillkor och levnadsförhållanden med en fördjupning inom det nationella målområdet - ekonomisk ojämlikhet och försörjningsmöjligheter. Arbetet handlar om att integrera jämlikhetsperspektivet i styr- och ledningsprocesser på olika nivåer, öka måluppfyllelsen och konkretisera mål. Du ansvarar för och samordnar verksamhetens arbete med strategiska underlag och stärker uppföljningen av styrande dokument. Ditt uppdrag handlar också om att ta fram utredningar, kunskaps- och beslutsunderlag som bygger på aktuell forskning och analys. Både enskilt eller i samarbete med kollegorna i regionen och sakkunniga på den kommunala arenan.

En annan del i arbetet berör omvärldsbevakning och att förse samarbetspartners och ledning med aktuell kunskap och beslutsunderlag. Sammantaget arbetar du med en rad olika utvecklingsprocesser i nära samverkan med olika välfärdsaktörer t.ex. nära folkhälsochef, ledningsgrupp, andra verksamhetschefer och nyckelpersoner som styr, leder eller samordnar.

 

Vem är du?

Du är en strateg som brinner för att driva strategiska frågor och har ett genuint intresse för dina sakområden. Du stimuleras av ett brett uppdrag med komplexa frågeställningar där du behöver titta på hur olika perspektiv och delar hänger ihop och kompletterar varandra. Ett arbete där du behöver använda din analysförmåga, se helhetsperspektiv och att jämlikhetsfrågorna sätts i ett större sammanhang t.ex. utifrån hur de påverkar och inverkar på regional utveckling, tillväxt och samhällsekonomin i stort .Du ser det som spännande att arbeta utifrån tidiga insatser ur ett främjande perspektiv. Som person är du kommunikativ, pedagogisk och trivs i ett arbete med många kontaktytor. Då tjänsten är nyinrättad och handlingsutrymmet stort behöver du kunna driva dina egna processer, prioritera i ditt arbete och ha ett intresse för att specialisera dig inom särskilda områden. Vi söker dig som är kunnig inom ditt område och kan agera översättare mellan teori och praktik.

 

Om arbetsplatsen

Kompetenscentrum för hälsa har ett regionövergripande uppdrag inom strategiskt folkhälsoarbete där vi är ett viktigt led i en hållbar samhällsutveckling. Vi har fokus på sju centrala livsområden där ojämlikhet i villkor och möjligheter är avgörande för uppkomsten av ojämlikhet i hälsa. Vårt uppdrag handlar om att följa hälsans bestämningsfaktorer, folkhälsoutvecklingen, bidra till kunskapskapsutveckling, utveckla nya arbetssätt och implementera metoder. Vi arbetar också med att föra in folkhälso- och jämlikhetsperspektivet i relevanta beslutsprocesser i olika samhällssektorer. Vi är ett stöd för länets kommuner, och arbetar med att utveckla det hälsofrämjande arbetet i hälso- och sjukvården och att främja psykisk hälsa. Vi har ofta rollen att samla, samordna och driva gemensamma utvecklingsprocesser utifrån aktuell forskning, folkhälsoläget och analyser.

Vårt arbete präglas i hög grad av samverkan med välfärdens aktörer, både internt inom vår egen organisation och externt i länet. Hos oss finns ett stort engagemang och en stark framåtanda. Vi har en god stämning, stöttar varandra och har frihet i vårt arbete. Hos oss gör du skillnad i viktiga samhällsfrågor tillsammans med kompetenta kollegor.

 

Kvalifikationer

Akademisk examen inom t.ex. folkhälsovetenskap, statsvetenskap, samhällsvetenskap eller annan relevant inriktning. Vi ser att du har bakgrund från offentlig förvaltning där du arbetat på strategisk nivå med utvecklings- eller utredningsarbete. Du har bred kunskap inom områdena jämlikhet, likvärdiga villkor och social hållbarhet. Då tjänsten ställer krav på språklig förmåga behöver du utan problem kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du axlat ansvar som t.ex. inneburit styrning och uppföljning av komplexa frågor, utrett eller sammanställt kunskaps- och beslutsunderlag. Kanske har du tidigare bakgrund som utredare, strateg, kvalitets- eller verksamhetsutvecklare inom folkhälsoområdet eller social hållbarhet, och är nu redo för att ta nästa kliv i din karriär?

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 22 april 2019.  

Intervjuer planeras att ske 2-6:e maj. 

 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Åsa Lundquist
Folkhälsochef
021-17 61 83

Madelen Lindquist
SRAT
021-17 56 85

Fredrik Söderqvist
SSR
021-17 46 70

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor