Utvecklingsstrateg infrastruktur till Regionala utvecklingsförvaltningen

Refnr: 20200332

Brinner du för samhällsutveckling och i synnerhet infrastrukturfrågor? Vill vara med och påverka hur Västmanland ska utvecklas som län? Vår kollega har gått vidare till nya utmaningar och vi söker därför en ny arbetskamrat. Kanske är du den vi söker?

Som utvecklingsstrateg med inriktning infrastruktur arbetar du på strategisk nivå med att upprätta den regionala transportinfrastrukturplanen och dess genomförande samt deltar i storregionalt samarbete inom infrastrukturområdet. I ditt arbete ser du infrastrukturplaneringen som ett medel för att uppnå en hållbar regional utveckling.

Exempel på arbetsuppgifter är:

• att leda arbetet med upprättandet och genomförandet av länets regionala transportinfrastrukturplan i nära dialog med länets kommuner
  • att arbeta tillsammans med Trafikverket, kommuner, och regioner i kringliggande län för att identifiera brister och behov i infrastrukturen inom Västmanlands län
  • att bedriva ett nära samarbete med kollektivtrafikförvaltningen inom Region Västmanland
  • att delta i olika länsövergripande samarbeten kring infrastruktur och regionala utvecklingsfrågor

En god tillgänglighet både inom länet och till kringliggande städer är en avgörande faktor för en god regional utveckling. Det pågår en mängd viktiga arbeten inom området. Vi arbetar just nu även med att ta fram en strukturbild för Västmanlands län. I mitten av juni fattas det beslut om en ny regional utvecklingsstrategi, RUS, för Västmanlands län. Här spelar infrastruktur­frågorna en viktig roll.

Ditt arbete kommer innebära en del resor, främst inom Mälardalen.

Tjänsten är placerad på den Regionala utvecklingsförvaltningen inom verksamheten Samhällsutveckling som ansvarar för frågor kring infrastruktur, bredband och digitalisering. Verksamheten är nära kopplad till Region Västmanlands arbete med genomförandet av den regionala utvecklingsstrategin, RUS. Vi som jobbar här har breda kontaktytor i vår yrkesroll och samarbetar både med andra verksamheter inom Regionala utvecklingsförvaltningen, övriga delar av Region Västmanland, kommuner, regioner i närliggande län, politiker och statliga myndigheter. Du välkomnas av en öppen, nyfiken och kompetent arbetsgrupp med stor kompetens inom sina respektive områden.

Vi erbjuder dig

• ett omväxlande och utmanade arbete där du kommer ha många givande och intressanta kontaktytor
  • möjligheten att vara med och påverka hur Västmanland ska utvecklas som län
  • en arbetsplats med starkt utvecklingsfokus

Vi söker dig som har akademisk utbildning, gärna med inriktning mot samhällsplanering, ingenjör, eller ekonomi, alternativt att har du förvärvat motsvarande kunskaper i arbetet. Du har en gedigen erfarenhet av arbete med utvecklingsfrågor på statlig, regional eller kommunal verksamhet, alternativt erfarenhet från relevant bransch. Vi ser också att du har kunskap om processledning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med transportinfrastruktur, kollektivtrafikfrågor och tillgänglighetsfrågor. Likaså är det meriterande med erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Vi ser positivt på erfarenhet av projektledning och tidigare erfarenhet av samverkan mellan kommun, region och stat.

Som person har du förmågan att inspirera olika aktörer att dra åt samma håll för att uppnå gemensamma mål. Du är relationsskapande och har förmågan att upprätthålla relevanta nätverk och tar gärna en aktiv och drivande roll i dessa. Du har erfarenhet av att prata inför större och mindre grupper och trivs bra med det. Du är van att ta egna initiativ och självständigt planera och driva ditt eget arbete. Vi söker dig som tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på olika frågor.

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 7 juni 2020.

Märk din ansökan med ref.nr: 20200332.

I denna rekrytering samarbetar Region Västmanland med SOURCE. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Christine Perschon (Source) på telefon  070-813 91 57 eller Erik Asp (Source) på telefon 073-352 34 81.

Ansök via www.regionvastmanland.se/jobba-med-oss/. Det finns också möjlighet att visa intresse för tjänsten via Source hemsida www.source-executive.se

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!

Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av:
Verksamhetschef Simon Bölling, telefon 021-481 82 79.

Fackliga företrädare:
Vision Thomas Lund, telefon 021-17 61 79.

Om Region Västmanland

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY