Logotyp Region Västmanland

Utskrivningssamordnare till Rehabenheten Köpings sjukhus

Refnr: 20220486

Är du vår nya utskrivningssamordnare och trivs i ett varierat arbete där du får möjligheten att bredda din kompetens? Då är det kanske dig vi söker till oss på Rehabenheten.

Här på Rehabenheten är vi ett glatt gäng blandande professioner och vi har ett stort fokus på hälsa och hälsofrämjande aktiviteter. Vårt Hälsoteam är en aktiv grupp som ser till att vi har hälsofrämjande aktiviteter inplanerade i vår hälsokalender. Nya roliga aktiviteter varje månad och även återkommande utmaningar finns på agendan.

På Rehabenheten arbetar idag tre utskrivningssamordnare. Som utskrivningssamordnare arbetar du inom hela kliniken och i nära samarbete med övriga samordnare och avdelningspersonal. Du stödjer klinikens avdelningar i utskrivningsprocessen och deltar operativt i arbetet med samordnad planering vid utskrivning.

Du håller i den övergripande samordningen kring de patienter som har eller förväntas behöva hjälp från kommunen eller öppenvård vid utskrivning och vårdövergångar. Syftet är att uppnå säkra vårdövergångar.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. omfatta;

• Planera och genomföra samordnad planering vid utskrivning
  • Deltar på ronder
  • Upprätthålla samarbete med kommun, primärvård och andra intressenter.
  • Aktivt stödja och vara en del av klinikens utveckling av utskrivningsprocessen
  • Aktivt följa utvecklingen inom området och föreslå förbättringar när så är möjligt.

På rehabenheten arbetar också arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder, dietister, undersköterskor och sjuksköterskor. Du välkomnas till en positiv verksamhet som präglas av öppenhet och delaktighet. Alla yrkesgrupper är verksamma på sjukhusets alla avdelningar och arbetar även polikliniskt. Vi erbjuder inneliggande rehabilitering inom stroke och geriatrik samt bedriver individuell- och gruppbehandling inom olika områden

Kliniken har en dygnet runt öppen akutmottagning samt fyra vårdavdelningar. Här finns hjärtintensivavdelning, dialysmottagning, medicinmottagning med dagmedicin, avancerad hemsjukvård samt rehabiliteringsenheten.

Västmanlands sjukhus Köping är mycket duktiga på strokevård och ligger i topp i den nationella jämförelsen. Köping sjukhus har fått utmärkelser från Riksstroke flertalet gånger både som årets strokeenhet och utnämning god strokevård.

Sjukhuset ligger mycket nära järnvägsstationen med tre minuters promenadavstånd. Pendlingsmöjligheterna till Köping är goda. Tåg Örebro – Köping 33 min, Västerås – Köping 17 minuter, Eskilstuna – Köping 54 minuter.

Vi erbjuder dig:

• Ett arbete med stor variation och omväxling
  • Möjlighet att arbeta brett inom olika medicinska inriktningar
  • Att vara en del av ett team med bra samarbete
  • Många erfarna kollegor
  • En arbetsplats som värdesätter att du ska känna dig trygg i ditt arbete och kompetens
  • Bra förmåner för dig som anställd. Fri sjukvård, friskvårdsersättning, gratis gym i anslutning till sjukhus mm. Läs gärna mer https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/

Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal eller socionom med erfarenhet som biståndshandläggare. Du ska ha erfarenhet från ditt legitimerade yrke samt god erfarenhet och kunskap om utskrivningsprocessen. Du har god kunskap om bedömningar av behov utifrån medicinska diagnoser och vi ser det som meriterande med erfarenhet av arbete på slutenvårdsavdelning. Du ska ha kunskap om Hälso- och sjukvårdslagen och har du även kunskap om Socialtjänstlagen ser vi det som mycket positivt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av journalsystemet Cosmic. Körkort B är önskvärt men inte ett krav.

Det är viktigt att du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar självständigt och har lätt att anpassa dig till nya omständigheter. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt och kommer med nya idéer i arbetsrelaterade frågor. Du har lätt att samarbeta med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Tillsvidareanställning, 75% - 100%. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 5 juni 2022.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Christer Linderborg
Enhetschef
Janeth Carlsson