Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utskrivningssamordnare till Medicinkliniken

Refnr: 20200477

Vill du vara med och främja en trygg och säker vård genom att samordna patientens utskrivning? Vi söker två vikarierande utskrivningssamordnare, en till Diabetes- Njur- och Lungavdelningen (DNL) och en till Blod-, Magtarm- och Reumatologiavdelningen (BMT) då våra ordinarie samordnare kommer vara föräldralediga. I arbetet ingår även samordningsansvar för medicinsk akutvårdsavdelning – MAVA.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Utskrivningssamordnarna på medicinkliniken har tillsammans med det övriga teamet på avdelningen ansvar för att samordningen kring patienternas hemgång fungerar.

Som utskrivningssamordnare arbetar du med utskrivningsprocessen, från patientens inskrivning på vårdavdelning till dess att patienten lämnar sjukhuset.

Du är med och stöttar övriga professioner i det dagliga arbetet kring utskrivningar, ser till att det blir kontinuitet i samordningen, att planeringen sker löpande under vårdtiden och anpassas efter varje enskild individ. Du kan också komma att delta i SIP om så krävs. Du håller i utbildningsinsatser för vårdpersonalen i Cosmic Link.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Se över hemgångar så att allt är klart inför dessa.
  • Delta på/hålla i dagliga avstämningsmöten på avdelningen och där vara uppdaterad om relevanta patienters samordningsbehov och pågående samordningsärenden.
  • Kontrollera ärenden i Cosmic Link under dagen (minst tre gånger/dag), svara på och skicka meddelanden. Samt vara behjälplig med utskrivningsplaner.
  • Vara behjälplig vid bedömningar kring inskrivningsmeddelande och planerat utskrivningsdatum
  • Sköta dialogen kring utskrivningsplanering med kommunal hälso-och sjukvård, socialtjänst, mottagningar och primärvård
  • Delta på SIP och andra möten på avdelning där behov finns.
  • Arbeta med dialog/information till patient och anhöriga gällande utskrivning
  • Bistå i avvikelsehantering
  • Utbildningsinsatser
  • Arbeta med dokumentation så att tillräcklig och adekvat information finns tillgänglig för övriga aktörer i patienternas samordningsärenden.

Om arbetsplatserna

BMT är en akutvårdsavdelning som tillhör medicinkliniken. Vi har 18 vårdplatser dagsläget. På avdelningen behandlar vi patienter med olika hematologiska – och gastroenterologiska sjukdomar som exempelvis leukemi och levercirros. På avdelningen tar vi också hand om patienter med reumatologiska sjukdomar som behöver inneliggande vård.

DNL är en akutvårdsavdelning som tillhör medicinkliniken. Vi har 22 vårdplatser. På avdelningen behandlar vi patienter med endokrina sjukdomar där övervägande diagnosen är diabetes. Patienter med njursjukdomar som tex har behov av dialys samt lungsjukdomar tex. KOL

Båda avdelningarna arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut, samt andra professioner (ex. dietist, logoped, kurator) vid behov.

MAVA har 14 vårdplatser. Till MAVA hör också medicinklinikens intermediärvårdsavdelning – MIMA. På MAVA läggs patienter in för observation, diagnostik och behandling av olika invärtesmedicinska tillstånd. På avdelningen förväntas de akuta åtgärderna vara slutförda inom tre dygn.

Som utskrivningssamordnare kommer du att jobba nära det övriga i teamet.
Du kommer även att samarbeta med övriga utskrivningssamordnare på medicinkliniken.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (exempelvis hälso- och sjukvårdskurator, fysioterapeut, arbetsterapeut m. fl.) Du har en god erfarenhet från ditt yrke.

Du har god kunskap om Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, Hälso- och sjukvårdslag (2017:30) och har du därtill kunskap om Socialtjänstlag (2001:453) så ser vi det som positivt.

Du har goda kunskaper inom bedömningar av behov utifrån medicinska diagnoser och vi ser det som meriterande med erfarenhet av arbete på slutenvårdsavdelning. Det är meriterande med erfarenhet av datasystemen Cosmic och Cosmic Link.

För rollen ser vi en person som genom sin erfarenhet vet hur vårdkedjan fungerar, har kunskap om vårdprocessens olika professioner och hur deras uppdrag samverkar, vilka processer, rutiner och regler som bör beaktas. Som person är du trygg och tar ansvar för din uppgift. Du kan relatera lyhört och smidigt till andra människor samt har förmåga att instruera andra på ett pedagogiskt sätt. Du har ett tillmötesgående sätt, skapar och underhåller kontakter och ser ett högt värde i samverkan. Du strukturerar upp ditt arbete effektivt, är tydlig och välformulerad och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter.

Anställningsvillkor

Tidsbegränsad anställning, 75-100%, oktober 2020 till och med augusti 2021

Arbetet utförs i första hand dagtid under vardagar men kan under storhelger innebära tjänstgöring under "röda dagar".  


Välkommen med din ansökan senast 30 september 2020

Kontaktpersoner

Kristina Åkerlund
Enhetschef BMT
021-173830
Britt-Marie Hjalmarsson
Enhetschef BMT
021-17 38 30
Carina Hedberg
Fackl. repr. Vårdförbundet
021-17 33 54
Susanne Lind
Enhetschef DNL
021-17 63 16
Karin Rolfsman Thunell
Enhetschef DNL
021-17 63 16
Judith Jacobson
Vårdförbundet
021-17 33 02

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum
Arbetsterapeut till Rehabenheten Medicin Västerås 2020-09-14

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor