Utskrivningssamordnare till Enheten för utskrivningssamordning

Refnr: 20190330

Vi söker dig som vill vara med och främja en trygg och säker vård genom att samordna patientens utskrivning. Du är välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Välkommen med din ansökan!

Som utskrivningssamordnare arbetar du med utskrivningsprocessen, från patientens inskrivning på vårdavdelning till dess att patienten lämnar sjukhuset. Du är med och stöttar övriga professioner i det dagliga arbetet i samband med planering inför utskrivning. Som utskrivningssamordnare ser du till att det blir kontinuitet i samordningen, att planeringen sker löpande under vårdtiden och anpassas efter varje enskild individ. Din roll ska resultera i att ingen behöver vara kvar på sjukhus längre än nödvändigt. I och med ny lagstiftning- samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård så har vi utvecklat nya arbetssätt som kontinuerligt utvärderas.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Arbeta i systemet Cosmic Link- kontrollera ärenden och skicka meddelanden. Vara behjälplig med utskrivningsplaner
  • Vara behjälplig vid bedömningar kring inskrivningsmeddelande och planerat utskrivningsdatum
  • Sköta dialogen kring utskrivningsplanering med kommunal hälso-och sjukvård, socialtjänst, mottagningar och primärvård
  • Samordna besök, telefonsamtal och skypemöten. Delta på SIP eller andra möten på avdelning så som till exempel teammöten och ronder
  • Arbeta med dialog/information till patient och anhöriga gällande utskrivning
  • Bistå i avvikelsehantering
  • Utbildningsinsatser
  • Arbeta med dokumentation så att tillräcklig och adekvat information finns tillgänglig

På enheten finns en enhetschef och legitimerad hälso-och sjukvårdspersonal inom olika professioner som arbetar som utskrivningssamordnare. Du är placerad på en eller flera somatiska vårdavdelningar och ingår i avdelningsteamet kring patienten. Där är du avdelningens kontaktperson och samordnare gällande utskrivning av de patienter som är i behov av insatser efter utskrivning. Samtidigt ingår du i personalgruppen på enheten för utskrivningssamordning. Här är du en del av ett team som utmärks av servicekänsla och kvalité. Vi delger varandra erfarenheter, kunskap och stöttar varandra på det sätt som behövs. Genom systemet Teams finns alltid någon kollega tillgänglig för att besvara frågor eller bara som en plattform för att tanka och delge inspiration. Vi har också regelbundna gemensamma träffar.

Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som med erfarenhet från ditt yrke har god erfarenhet och kunskap om utskrivningsprocessen. Du har goda kunskaper inom bedömningar av behov utifrån medicinska diagnoser och vi ser det som meriterande med erfarenhet av arbete på slutenvårdsavdelning. Du har kunskap om Hälso- och sjukvårdslagen, och har du därtill kunskap om Socialtjänstlagen ser vi det som positivt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av datasystemen Cosmic och Cosmic Link.

För rollen ser vi en person som genom sin erfarenhet vet hur vårdkedjan fungerar, du har kunskap om vårdprocessens olika professioner och hur deras uppdrag samverkar, vilka processer, rutiner och regler som bör beaktas. Som person är du trygg och tar ansvar för din uppgift. Du kan relatera lyhört och smidigt till andra människor samt har förmåga att instruera andra på ett pedagogiskt sätt. Du har ett tillmötesgående sätt, skapar och underhåller kontakter och ser ett högt värde i samverkan. Du strukturerar upp ditt arbete effektivt, är tydlig och välfomulerad och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter.

Två tjänster, tillsvdareanställning, heltid.

Arbetet utförs i första hand dagtid under vardagar men kan under storhelger innebära tjänstgöring under "röda dagar".

Välkommen med din ansökan senast 28 april 2019.

Tider för intervjuer är inplanerade mellan 9-14 maj.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Linn Alvén
Enhetschef