Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utskrivningssamordnare till Diabetes-, Njur- och Lungavdelningen (DNL) Västerås

Refnr: 20190643

Vi söker dig som vill vara med och främja en trygg och säker vård genom att samordna patientens utskrivning. Du är välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Välkommen med din ansökan! 

Vi söker en vikarierande utskrivningssamordnare till DNL då vår ordinarie ska vara föräldraledig.


Arbetsuppgifter
 

Utskrivningssamordnarna på medicinkliniken har tillsammans med det övriga teamet på avdelningen ansvar för att samordningen kring patienternas hemgång fungerar.

Som utskrivningssamordnare arbetar du med utskrivningsprocessen, från patientens inskrivning på vårdavdelning till dess att patienten lämnar sjukhuset.

Du är med och stöttar övriga professioner i det dagliga arbetet kring utskrivningar, ser till att det blir kontinuitet i samordningen, att planeringen sker löpande under vårdtiden och anpassas efter varje enskild individ. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Se över hemgångar som ska se så att allt är klart inför dessa.
 • Delta på avstämningsmöten på avdelningen och där vara uppdaterad om relevanta patienters samordningsbehov och pågående samordningsärenden.
 • Kontrollera ärenden i Cosmic Link under dagen (minst tre gånger/dag), svara på och skicka meddelanden. Samt vara behjälplig med utskrivningsplaner.
 • Vara behjälplig vid bedömningar kring inskrivningsmeddelande och planerat utskrivningsdatum
 • Sköta dialogen kring utskrivningsplanering med kommunal hälso-och sjukvård, socialtjänst, mottagningar och primärvård
 • Delta på SIP och andra möten på avdelning där behov finns.
 • Arbeta med dialog/information till patient och anhöriga gällande utskrivning
 • Bistå i avvikelsehantering
 • Utbildningsinsatser
 • Arbeta med dokumentation så att tillräcklig och adekvat information finns tillgänglig för övriga aktörer i patienternas samordningsärenden.
 • I tjänsten ingår att undervisa andra medarbetare i utskrivningsprocessen och Cosmic Link.


Om arbetsplatsen

Diabetes-, njur- och Lugnavdelningen (DNL) är en akutvårdsavdelning som tillhör medicinkliniken. Vi har 22 vårdplatser dagsläget.

På avdelningen jobbar vi i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut, samt andra professioner (ex. dietist, logoped, kurator) vid behov.

Som utskrivningssamordnare kommer du att jobba nära det övriga i teamet.
Du kommer även att samarbeta med övriga utskrivningssamordnare på medicinkliniken.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (exempelvis kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut mfl.) som med erfarenhet från ditt yrke har god erfarenhet och kunskap om utskrivningsprocessen enligt Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård.
Du har god kunskap om Hälso- och sjukvårdslagen, och har du därtill kunskap om Socialtjänstlagen ser vi det som positivt.

Du har goda kunskaper inom bedömningar av behov utifrån medicinska diagnoser och vi ser det som meriterande med erfarenhet av arbete på slutenvårdsavdelning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av datasystemen Cosmic och Cosmic Link.

För rollen ser vi en person som genom sin erfarenhet vet hur vårdkedjan fungerar, har kunskap om vårdprocessens olika professioner och hur deras uppdrag samverkar, vilka processer, rutiner och regler som bör beaktas. Som person är du trygg och tar ansvar för din uppgift. Du kan relatera lyhört och smidigt till andra människor samt har förmåga att instruera andra på ett pedagogiskt sätt. Du har ett tillmötesgående sätt, skapar och underhåller kontakter och ser ett högt värde i samverkan. Du strukturerar upp ditt arbete effektivt, är tydlig och välformulerad och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter.    


Anställningsvillkor

Tidsbegränsad anställning januari 2020 till och med september 2020

Anställningsgrad 100%. Arbetet utförs i första hand dagtid under vardagar men kan under storhelger innebära tjänstgöring under "röda dagar".  


Välkommen med din ansökan senast 27 okt 2019.


Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Susanne Lind
Enhetschef
021-17 63 16

Maria Lundbäck
Sektionsledare
021-17 63 18

Per Engelmark
Sektionsledare
021- 17 56 96

Martina Stålhandske
Sektionsledare
021-17 63 10

Judith Jacobson
Vårdförbundet
021-17 63 16

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor