Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Träffa Samir, läkare introduktionstjänst

Spela film

Introduktionstjänst i Västmanland

Om du har svensk läkarlegitimation och är utbildad läkare i annat EU-land än Sverige, och vill introduceras i svensk hälso- och sjukvårdskultur, då kan Region Västmanlands Introduktionstjänst vara något för dig.

Introduktionstjänst är ett led i att förbereda dig inför en ST-tjänstgöring. Region Västmanland tillsätter regelbundet Introduktionstjänster. Intag sker i februari, maj, augusti samt november. Tjänsterna annonseras och söks på sidan för våra lediga jobb.

Vad är introduktionstjänst?

Syftet med Introduktionstjänsten är att underlätta för legitimerade läkare, med examen från utländskt lärosäte inom EU, att introduceras i svensk sjukvårdskultur och förberedas inför specialisttjänstgöring (ST) i Allmänmedicin inom Region Västmanland.

Tjänsten innebär en introduktion i det praktiska arbetet på vårdcentral genom kliniskt arbete under handledning samt en höjd teoretisk kompetens genom egenstudier via de utbildningstillfällen denna anställning erbjuder.

I samarbete med AT-centrum på Västerås sjukhus deltar du under de första veckorna i AT-läkarnas grupputbildning, dels grundläggande introduktion, dels introduktion inför placering i Primärvården. Därefter ingår 1 veckas introduktionsprogram på Oxbacken Vårdcentral, för att lära känna de olika yrkeskategorierna och deras arbetsuppgifter.

Under hela utbildningstiden sker kontinuerlig handledning, dels dagligen beträffande det löpande kliniska arbetet, dels genom personlig handledningstid varje vecka. Du deltar i vårdcentralens möten och utbildningar och kommer dessutom delta i AT-läkarnas veckovisa utbildningstillfällen.

Kontinuerlig utvärdering av din utbildning och kompetens sker i samråd med din huvudhandledare. Efter godkänd Introduktionstjänst bereds möjlighet till fortsatt utbildning som ST-läkare i Allmänmedicin inom Region Västmanland.

Kvalifikationer och anställningsvillkor

Kvalifikationer

Svensk läkarlegitimation och läkarexamen från utländskt lärosäte inom EU. Goda medicinska kunskaper. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Meriterande är erfarenhet och kunskap inom primärvården.

Vi ser att du har en personlig mognad, ett gott kliniskt omdöme och förmåga att bemöta våra patienter med en empatisk inställning samt arbetar bra med andra människor.

Din avsikt med denna 6-månaders utbildning är att förvärva ett terapeutiskt förhållningssätt med förmåga till helhetssyn och en god patient-läkarrelation i diagnostik och terapi, som du sedan har som grund när du påbörjar din ST-utbildning i Allmänmedicin.

Anställningsvillkor

Visstidsanställning under 6 månader med placering på Utbildningsenheten Oxbacken Vårdcentral i Västerås.


Kontakt

Mikael Sars

Handledningsansvarig, Utbildningsenheten Oxbacken
072-145 58 52

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor