Logotyp Region Västmanland

Underläkare till vårdavdelning och Närvårdsteam i Fagersta

Refnr: 20210926

Vill du vara en del av en betydelsefull verksamhet där du gör skillnad och skapar trygghet för patienterna? Då kanske det är just du som blir vår nya kollega.

Vi söker nu efter två drivande underläkare som vill arbeta i en rotationstjänst mellan vårdavdelning på Fagersta sjukhus och det Närvårdsteam som håller på att utvecklas i den Norra länsdelen.

Om Fagersta

Fagersta är en trivsam kommun som har lugnet och grönskan. Här kan du njuta av fin natur och många grönområden. Goda motionsmöjligheter både vinter- och sommartid men även tillgång till kultur. Fagersta når du på mindre än 1 timme från både Dalarna och hela Västmanland. Här kan du se hur det är att bo, verka, leva och besöka Fagersta.

Fagersta sjukhus finns organisatoriskt under Köpings sjukhus. Medicinkliniken i Fagersta består av medicinmottagning, rehabilitering och vårdavdelning 1. Under våren 2022 startar ett pilotprojekt för Närvårdsteam Fagersta, som planeras bli en del av sjukhusets ordinära verksamhet vid årsskiftet 2023.

Vårdavdelningen

Vår vårdavdelning har 16 vårdplatser och arbetar med medicinskt stabila patienter som kommer för eftervård, rehabilitering eller i väntan på kommunala insatser. Här arbetar cirka 30 medarbetare som består av undersköterskor, sjuksköterskor, rehabteam, överläkare och avdelningsläkare. I dag har avdelningen även AH verksamhet, med en plats reserverad för dessa patienter på avdelningen vid behov. AH kommer inom kort att ingå i Närvårdsteamet.

Närvårdsteam

Region Västmanland har i samarbete med Fagersta, Norberg och Skinnskattebergs kommuner påbörjat ett projekt med mål att skapa en ny vårdstruktur med ett integrerat mobilt arbetssätt. Med individen i fokus ska projektet etablera närsjukvårdsplatser med möjlighet till direktinläggning samt etablera och utveckla nya och befintliga mobila resurser. Närvårdsteamet syfte är att erbjuda invånarna rätt vård i rätt tid och på rätt vårdnivå.

Ett team för utökad nära vård ska bildas. Teamet riktar sig mot våra mest sjuka äldre och AH-patienter oavsett boendeform.

Teamet bemannas av sjuksköterskor från de tre kommunerna och slutenvården, läkare från slutenvården och rehabpersonal.

Teamet jobbar dagtid: måndag-fredag, sjuksköterskorna även kvällar.

Nätter och helger hanteras patienterna av kommunens sjuksköterskor i samarbete med Mobila familjeläkarenheten och Palliativa bakjouren.

Arbetet roterar mellan avdelningsarbete och arbete i vårt kommande Närvårdsteam. I arbetsuppgifterna på avdelningen ingår sedvanliga underläkar-uppgifter såsom in och utskrivning av patienter, rondarbete, somatiskt status, dokumentation/ konsultationer, läkemedelsgenomgångar. I Närvårdsteamet ingår förutom sedvanliga läkaruppgifter även hembesök, remissbedömningar och upprättande av vårdplaner i samråd med teamets sjuksköterskor.

Introduktion

Tjänstgöringen inleds med en introduktion samt utbildning ifrån Region Västmanlands Palliativa Enhet.

Vi söker dig som är ansvarstagande och lockas av det breda perspektivet på det mindre sjukhuset. Du vill jobba självständigt och gillar att driva utveckling. Som person har du förmåga att arbeta strukturerat och flexibelt. Du är lyhörd och har god samarbetsförmåga. Patienten är viktig för dig och du eftersträvar gott bemötande.

Du som söker har fullgjort minst 9 terminer på läkarprogrammet och du har tagit med dig goda kunskaper från din utbildning. Det är meriterande med erfarenhet från internmedicinsk eller akutmedicinsk tjänstgöring. Du har goda kunskaper i svenska, tal som skrift.

Körkort B är ett krav.

Vikariat 6 månader med möjlighet till förlängning, tillträde enligt överenskommelse, dagtid. Placering Fagersta Sjukhus

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-09

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Johan Saaw
Verksamhetschef Västmanlands sjukhus Köping/Fagersta