Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Underläkare inom anestesi- och intensivvård till Operationskliniken Västmanlands sjukhus Västerås

Refnr: 20200116

 

Vi behöver nu en underläkare för anestesi- och intensivvård till Operationskliniken där vi:

  • utför ca 15 000 anestesier per år, barnanestesi från 6 månaders ålder
  • har cirka 750 vårdtillfällen per år på IVA
  • har cirka 3000 förlossningar per år
  • har en väl fungerande traumaorganisation

 

Om arbetsplatsen

På Operationskliniken Västmanland arbetar 35 anestesiologer varav för närvarande 14 ST-läkare. Kliniken är länsövergripande. Verksamheten i Västerås innefattar utöver operationsavdelning även en intensivvårdsavdelning med nio platser och en smärtmottagning. Det finns även en dagkirurgisk enhet i Köping. Totalt finns ca 23 operationssalar på kliniken och verksamheten har en stor bredd. Här utförs inneliggande och dagkirurgisk bukkirurgi, robotkirurgi och kärlkirurgi. Det finns en omfattande ortopedisk verksamhet liksom urologi, ÖNH och gynekologi inklusive obstetrik.

 

Arbetsbeskrivning

Sjukhusets akutverksamhet är en av de större i landet och kliniken stöttar övriga kliniker i bedömning och handläggning av svårt sjuka patienter. Vår intensivvårdsavdelningen har åtta vårdplatser.

Under utbildningstiden ingår klinisk tjänstgöring under handledning liksom eget patientarbete. Från och med cirka sex månaders tjänstgöring ingår jourverksamhet. Under de första sex månaderna som primärjour sker arbetet under nära handledning av mellanjour på sjukhuset och därefter arbetar primärjouren med stöd av bakjour.

Vi har schemalagd lästid och ST-seminarier. Varje ST-läkare (innefattar provtjänstgöringstiden) får redan från början en utsedd handledare med godkänd handledarutbildning. Vid vetenskapligt arbete/kvalitetsförbättringsarbete har man tillgång till disputerad anestesiolog som bistår med handledning.

 

Kvalifikationer

Legitimerad läkare. Det är meriterande med doktors- eller licentiatexamen. Det är även meriterande med erfarenhet från arbete inom anestesi- och intensivvård eller annan specialitet som arbetsgivaren anser relevant. Forskning/projektarbete inom relevant område är också en merit.

Du har stor självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella. Då verksamheten ständigt förändras kan du snabbt ändra synsätt och förhållningssätt och anpassa dig till situationen. I stressade eller pressade situationer behåller du ditt lugn och kan fokusera på rätt saker.

Du arbetar bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Ditt omdöme är gott och du prioriterar, agerar och tar beslut på ett korrekt sätt.

Du ska kunna kommunicera och göra dig förstådd i svenska språket.

 

Anställningsvillkor

Provanställning på sex månader med möjlighet att övergå till ST-tjänst. Tillsättning sker under hösten 2020.

 

Välkommen med din ansökan senast 8 mars 2020.

 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Håkan Scheer
Verksamhetschef
021-17 48 59
hakan.scheer@regionvastmanland.se
Carl-Henrik Bolldén
Överläkare
vxl 021-17 30 00
Jonas Landström
Läkarföreningen
vxl 021-17 30 00

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor