Logotyp Region Västmanland

Trafikplanerare till Planering och utveckling, Kollektivtrafikförvaltningen

Refnr: 20220415

Vi söker dig som vill bidra till utveckling av kollektivtrafiken och infrastrukturen i Region Västmanland. Du vill utveckla möjligheter för människor att förflytta sig inom och till angränsande regioner för arbete, utbildning och rekreation.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Här gör du skillnad varje dag.

Du kommer att planera, utreda och beställa trafik, följa upp och arbeta med utveckling av kollektivtrafiken inom Västmanland och mot angränsande län. Vi är just nu inne in en spännande och utvecklande fas där vi ser över hela linjenätet utifrån vårt nya trafikförsörjningsprogram som beslutades hösten 2021. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att planera tidtabeller för den linjelagda kollektivtrafiken i samverkan med länets kommuner, genomföra trafikutredningar och utreda behov av infrastruktur. I arbetet som trafikplanerare samverkar du med flera aktörer, vårt trafikbolag Svealandstrafiken, kommuner och myndigheter. Du samarbetar med övriga trafikplanerare men också med utvecklingsstrategerna, verksamheten Kommunikation och marknad samt med många andra kollegor på Kollektivtrafikförvaltningen. Det ingår också i arbetsuppgifterna som trafikplanerare att hantera planerade och oplanerade trafikomläggningar. Du kommer att arbeta i olika digitala system bland annat trafikplaneringssystemet Rebus, vår analysplattform IWA och i vårt trafikinformationssystem.

Kollektivtrafikförvaltningen är en del av Region Västmanland med ansvar för att planera, driva och utveckla den allmänna och särskilda kollektivtrafiken. Trafikplanerartjänsten ingår i enheten Planering och utveckling som består av ytterligare tre trafikplanerare, tre utvecklingsstrateger en verksamhetsutvecklare, fyra färdtjänsthandläggare samt en enhetschef. Vi är delaktiga i det långsiktiga och strategiska gemensamma arbetet i regionen för regional utveckling, infrastruktur och kollektivtrafik.

Du som söker har lägst gymnasieutbildning. Akademisk utbildning inom samhällsplanering eller annat som kan bedömas likvärdigt är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Eftersom du kommer att arbete i olika digitala system så behöver du ha goda datorkunskaper. Erfarenhet från kollektivtrafikbranschen, arbete med trafikplanering och eller i planeringssystemet Rebus är meriterande.

Du kommer att arbeta med enskilda projekt och behöver därför vara strukturerad och ha en förmåga att planera och prioritera ditt arbete effektivt. Du kommer också delta i gemensamma projekt vilket kräver en god samarbetsförmåga och förmåga att planera och leda möten. För övrigt är du är självgående och tar ansvar för din uppgift och dina processer. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och driva och vill uppnå resultat. Du har ett lojalt och positivt förhållningssätt och handlar i enlighet med fattade beslut.

B-körkort är ett krav.

Tillsvidareanställning heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetstid är vardagar kl. 08:00 - 16:30

Välkommen med din ansökan senast 17 maj 2022

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Anita Norrby Carlsson
Enhetschef