Systemförvaltare med sjukvårdsbakgrund till patientsäkerhetsteamet

Refnr: 20190176

Vill du arbeta med och ansvara för att stödja verksamheterna i Region Västmanland i vårt arbete med avvikelsehantering och patientsäkerhet? När en av  våra medarbetare nu går vidare till nya utmaningar är det kanske dig vi söker!

Som en av två systemförvaltare för Synergi är du en del av det centrala patientsäkerhetsteamet. Dina arbetsuppgifter består bl.a. av att ta fram rapporter, statistik och stödja regionens verksamheter i förbättringar utifrån avvikelser i systemet. Du kommer även att ta fram och testa instruktioner, kvalitetssäkra inmatad data i systemet, genomföra tester ur verksamhetsperspektiv samt godkänna leveranser från IT. I arbetet ingår också att hålla i utbildning, stötta i utredningar i Synergi och ge support till verksamheterna gällande deras avvikelsehantering oavsett sakområde,  vanligast är ärenden inom patientsäkerhet, arbetsmiljö, informationssäkerhet. Vidare kan deltagande i  olika projekt- och nätverksgrupper ingå.

Möjlighet kan finnas att arbeta i vården en viss del av sommarperioden.

Det centrala patientsäkerhetsteamet har det övergripande ansvaret för att säkra och följa upp vårdgivarens ansvar för patientsäkerheten i Region Västmanland. Regionens övergripande målsättning är att minimera antalet vårdskador.

Vårt team består av chefläkare, chefsjuksköterska, systemförvaltare, analysledare samt administrativ assistent, sammanlagt 12 personer. Enheten är organiserad inom Centrum för Hälso- och Sjukvårdsutveckling (CHSU) som är en del av Region Västmanlands centrala ledningsresurs utan direkt operativt linjeansvar.

Vår arbetsplats utmärks av ständigt lärande i ett kompetent team som gläds åt att dela med sig av kunskap och erfarenhet. Tillsammans driver vi arbetet framåt mot konkreta resultat och hjälper varandra  med att se olika delar i dess helhet. Vi har nära kontakt med förvaltningarna och verksamheterna på olika nivåer. Teamet lägger stor vikt vid arbete med utbildningsinsatser och stöd till verksamheterna för att främja en öppen patientsäkerhetskultur.

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom vården, har mycket goda datakunskaper och gärna erfarenhet av arbete med kvalitets- och utvecklingsarbete. Erfarenhet av arbete med Synergi är meriterande liksom kunskap om patientsäkerhet och avvikelsehantering. Har du tidigare arbetat med utbildningar, revisioner, egenkontroller/inspektioner, risk- och händelseanalyser så är det något vi värdesätter.

Som person har du ett flexibelt och serviceinriktat förhållningssätt. Du har en god förmåga att själv planera och driva ditt arbete men har också lätt för att samarbeta med andra. I arbetet kommer du planera och genomföra utbildningar varför förmågan att förklara, kommunicera och entusiasmera är viktiga egenskaper. För tjänsten krävs körkort B.

Tillsvidareanställning, heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 31 mars 2019

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

För dig som bor på annan ort;

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7000 anställda. Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Carina Blomberg Bolander
Verksamhetschef