Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Strategisk utvecklare för tågtrafik, Kollektivtrafikförvaltningen Västmanland

Refnr: 20180241

Vill du vara med och utveckla tågtrafiken i Västmanland?

Vår nuvarande strateg går vidare till nya utmaningar och vi söker nu en ny kollega som vill vara en del av vår resa mot att skapa ett effektivt kollektivtrafiksystem som är konkurrenskraftig och bidrar till landsbygdens, kommunernas och regionens utveckling.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som strategisk utvecklare hos oss kommer du arbeta med att förstärka och utveckla framtidens tågtrafik med fokus på en hållbar samhällsutveckling. Tjänsten omfattar så väl den lokala som den regionala tågtrafiken i trafiksystemet.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat avtalsarbete, uppföljning av kvalitet, planering av infrastruktur samt strukturering och utveckling av både interna och externa samarbetsytor. 

Du kommer att vara en del i ett team med strateger och trafikplanerare som tillsammans med andra funktioner i förvaltningen arbetar för att utveckla trafiksystemet. Du har en viktig roll i framtagning av förvaltningens styrdokument kopplad till tågtrafiken. Din roll kommer vara både att leda projekt och vara deltagare i projekt samt genomföra utredningar.

Tjänsten är placerad på Kollektivtrafikförvaltningen i Västmanland med kontor i Västerås.

Vi erbjuder dig:

 

Om arbetsplatsen

Kollektivtrafikförvaltningen i Västmanland är organiserat under Region Västmanland. Vårt uppdrag är att identifiera och möta medborgarnas behov av kollektivtrafik på kort och lång sikt. Vår vision är att skapa ett effektivt kollektivtrafiksystem som är konkurrenskraftig och bidrar till landsbygdens, kommunernas och regionens utveckling.

Kollektivtrafikförvaltningen verksamhet är inriktad på att bedriva och utveckla den allmänna och särskilda kollektivtrafiken inom Västmanlands län. VL är vårt varumärke som vi använder för den allmänna kollektivtrafiken.

Kollektivtrafikförvaltningen består av följande verksamhetsområden:
- Trafikförsörjning
- Verksamhetsstöd
- Kommunikation
- Försäljning

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen t ex inom teknik, ekonomi eller samhällsplanering, alternativt dig som har arbetserfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdiga. Erfarenhet från arbete med spårbunden trafik är ett krav och för tjänsten krävs goda datakunskaper och förmåga att uttrycka sig väl i tal och i skrift på svenska.

Meriterande är erfarenhet av projektledning, utredningsarbete, framtagning av strategiska dokument samt avtalsuppföljning och trafikplanering.

Det är till en fördel om du har erfarenhet från tåganskaffning och tågteknik, samt erfarenhet från samverkan med myndigheter kopplad till tågtrafik och tåginfrastruktur.

För att lyckas i rollen är du strukturerad och har förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du tar eget ansvar för dina arbetsuppgifter och du tar en aktiv roll i utvecklings- och förbättringsarbete ur ett helhetsperspektiv.

Det är viktigt att du som söker har ett intresse och ett engagemang för utveckling och för att rutiner och processer ska komma på plats.

Vidare har du förmåga att skapa relationer, bygga nätverk och samverka. Du arbetar bra såväl enskilt som i teamet.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, sysselsättningsgrad 100%

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 7 maj 2018

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Mohammad Sabet
Verksamhetschef
021-17 68 45

Therese Westin
Facklig repr. Vision
021-12 00 52

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor