Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Strategisk planerare/utredare till Kollektivtrafikförvaltningen

Refnr: 20190478

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. 


Om arbetsplatsen

VL är det gemensamma varumärket under vilket Kollektivtrafikförvaltningen i Västmanland marknadsför kollektivtrafikresandet i Västmanland. Kollektivtrafikförvaltningen är en del av Region Västmanland och ansvarar för den regionala och inomkommunala kollektivtrafiken samt den särskilda kollektivtrafiken.

Vi söker nu en Strategisk planerare/utredare

Arbetsuppgifter

Du utreder, analyserar och samverkar med andra myndigheter och regionens interna och externa funktioner för att utveckla kollektivtrafiken inom Västmanland och mot angränsande län.

Strategisk trafikutredning, infrastruktur, utformning och framtagning av strategiska dokument inom förvaltningen och remisshantering är en naturlig del av dina arbetsuppgifter.

Du arbetar med att se helheten och verkar för ett långsiktigt hållbart trafiksystem samt tar fram beslutsunderlag inför trafik- och infrastrukturinsatser. Verksamheten har olika digitala system som används.

I samverkan med kollegor, regionen, länets kommuner och myndigheter utvecklar och genomför du förvaltningsplaner, trafikförsörjningsprogram och trafikplaner. Uppföljning av kvalitet, arbetsprocesser och utredningar ingår i arbetsuppgifterna.

Du omvärldsbevakar ur ett verksamhetsperspektiv och tar initiativ till förslag på utveckling och allmän problemlösning inom förvaltningens arbetsområde. Som sakkunnig deltar du på möten med interna och externa aktörer inom området för att förbättra olika processer och aktiviteter.

Du deltar även i möten med regionala och lokala politiker och leder och deltar i olika utrednings- och utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom samhällsplanering. Meriterande med inriktning kollektivtrafik, gator och vägar eller annat som vi bedömer likvärdigt.

Har du kompletterande utbildning och erfarenhet inom framtagning av strategiska dokument, infrastrukturplanering, trafikanalys samt projektledarutbildning ser vi det som en fördel.

Stor tyngd kommer att läggas vid din erfarenhet från kollektivtrafik, samhällsplanering och utveckling av trafiksystem med olika trafikslag där vi gärna ser att det är från offentlig verksamhet.

Du har mycket goda kunskaper i formulering och framtagning av styrande dokument, beslutsunderlag och utredningar. Du är van användare av Officepaketet samt har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och arbetar bra med andra människor. Du tar ansvar för din uppgift, är noggrann och fokuserar på rätt saker. Vidare arbetar du bra med komplexa frågor och tänker strategiskt.

B-körkort är ett krav.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.


Välkommen med din ansökan senast 21 augusti 2019.


Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

 

Kontaktpersoner

Mohammad Sabet
Verksamhetschef
021-17 68 45

Robin Forslund
Vision
robin.forslund@regionvastmanland

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor