Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Strateg med fokus på jämställdhet och hbtq

Refnr: 20200105

Social hållbarhet med fokus på mänskliga rättigheter! Brinner du lika mycket för ämnet som vi gör?

Nu söker vi en kollega som ska jobba som strateg med fokus jämställdhet och hbtq. Var med och bidra till utvecklingen av regionens övergripande strategiska hållbarhetsarbete och öka kunskapen om jämställdhetsintegrering och hbtq.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som strateg hos oss välkomnas du till en utvecklingsdriven arbetsplats och kollegor med stort engagemang. Du kommer att ingå i ett mindre team inom social hållbarhet med fokus på mänskliga rättigheter och ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av regionens övergripande strategiska hållbarhetsarbete.

Som strateg planerar och utformar du det strategiska arbetet med jämställdhetsintegrering och hbtq på koncernövergripande nivå. Vi arbetar för hela organisationen utifrån politiska beslut. I ansvaret ingår att stödja och samordna verksamheterna i att uppfylla ramverket för regionens hållbarhetsarbete. Utgångspunkt för arbetet är målområdena som ingår i Region Västmanlands hållbarhetsstrategi och tillhörande handlingsplan för mänskliga rättigheter. Arbetet sker i nära samarbete och i dialog med bland annat förvaltningarna, verksamheterna, ledning, politik och andra nyckelpersoner i organisationen.

I rollen ingår bland annat att:
•bedriva förändringsarbete och utforma metoder och verktyg för att planera, implementera och följa upp en hållbar utveckling utifrån politiskt uppsatta mål
•upprätta strategiska styrdokument inklusive att handlägga, utreda samt föredraga ärenden
•stötta, informera, utforma och genomföra utbildningar till regionens ledning och samtliga verksamheter
•leda och delta i samverkansprojekt
•delta i nätverk.


Om arbetsplatsen

Vi på Hållbarhet bidrar med vår sakkunskap och expertis. Vi säkerställer att arbetet som görs internt i regionen och externt med kommuner och andra aktörer bidrar till en hållbar utveckling, en utveckling som både tillfredsställer dagens behov men utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.

Verksamheten består av totalt 11 medarbetare och omfattar områdena barnrättigheter, integration, nationella minoriteter, jämställdhet, hbtq, funktionsrätt, våld, integration, miljö samt hållbarhet i tillväxtarbetet.

Vårt arbete styrs av regionens hållbarhetsstrategi som antogs den 29 oktober 2019. Vi arbetar med frågor av övergripande karaktär som berör samtliga verksamheter i regionen och externt samarbetar vi med kommuner och andra aktörer i länet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lämplig högskoleutbildning, gärna inom genusvetenskap eller motsvarande. Vi ser att du har erfarenhet av liknande arbete där du har arbetat med jämställdhetsintegrering och hbtq både praktiskt och på en strategisknivå. Vidare har du erfarenhet av att omsätta policy till handling. Meriterande är erfarenhet av att ha arbetat i kommun, region, statlig verksamhet eller annan offentlig förvaltning.

Vi ser också att du har erfarenhet av att leda och driva processer och påverkansarbete samt att stödja samverkan med olika aktörer. Du har kunskap om de jämställdhetspolitiska målen och dess inriktning och det är till fördel om du har kunskap och erfarenhet av arbetsmiljö- och hälsofrågor samt erfarenhet av utbildningsinsatser.

Som person har du lätt för att skapa relationer och samarbeta med många olika aktörer och du har förmågan att skapa tillit och förtroende. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du är van att vara den som är expert på ditt område, kommer med initiativ och driver arbetet mot ställda mål. Vidare är du strukturerad och har en analytisk förmåga och du ser förändringar som ett långsiktigt arbete.  

Vi ser fram emot din ansökan!


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid

 

Välkommen med din ansökan senast 1 mars 2020!

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Sophie Andersson
Hållbarhetschef
021-17 53 50
Thomas Lund
Vision
021-17 61 79

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor