Statistiker till Centrum för klinisk forskning

Refnr: 20180970
Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Vi bedriver en bred och komplex verksamhet med hög förändringstakt och ökad processorientering. Öppenhet och dialog ska känneteckna verksamheten både internt och externt. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Centrum för klinisk forskning (CKF) är en organisation vars verksamhet inom hälso- och sjukvården innebär möjligheter till egen forskning. CKF erbjuder också handledningshjälp och kursverksamhet. Verksamheten syftar till att ytterligare höja vårdpersonalens kunskaper för att stärka en säker och kostnadseffektiv vård.

Verksamheten bygger på ett avtal mellan Uppsala universitet och Region Västmanland om samarbete vad gäller forskning, forskarutbildning och grundutbildning av läkare. Avtalet avser att utöka och stärka forskningsverksamheten inom Region Västmanland. Doktorander kan registreras vid CKF och disputation kan ske i Västerås. Sedan 1999 har vi haft 59 disputationer vid CKF. Antal publikationer i refereebedömda tidskrifter cirka 740. Det finns drygt 30 anställda vid enheten, varav fem professorer, sju docenter och tio medicine doktorer. I nuläget är 25 doktorander registrerade vid CKF.

Du kommer självständigt ansvara för programmering och databashantering i forskningsprojekt med hjälp av statistikmjukvara så som SPSS, STATA, R och SAS. Du förbereder och underhåller forskningsfiler och utför databashantering (extraherar, transformerar samt summerar data). Statistiska analyser utgör en stor del av din roll, du producerar relevanta tabeller och diagram, tolkar resultat samt utföra analyser i samförstånd med forskare. I rollen kommer du också att tillsammans med doktorander och forskare ta fram grundläggande statistiska analyser samt undervisa i statistik och vetenskapsmetodik på de kurser (bland annat vetenskapsmetodik) som ges vid enheten.

Vi söker dig med kandidatexamen inom matematisk statistik, statistik eller motsvarande examina (exempelvis beteendevetenskap, sociologi, psykologi ) med fokus på vetenskapsmetodik, statistisk metodik och praktik. Har du erfarenhet av statistiskt arbete från akademisk institution, läkemedelsindustri eller CRO (Clinical research organisation) är det meriterande. Du är väl förtrogen med forskningsprojektets olika faser; planering, genomförande, dataanalys och rapportering. Vi ser med fördel att du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter och med programmering och datahantering i ovan nämnda statistikverktyg.

Vi söker dig som förstår och trivs att arbeta med numeriska underlag, du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar. Du har en stark analytisk förmåga som driver dig att söka efter ytterliggare information för att belysa ett problem eller samband. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten, planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. För rollen krävs en pedagogiskt fallenhet och intresset att lära ut, att du kan anpassa ditt sätt att förmedla information och handleda, tillika kan kommunicera och presentera statistiska problem och resonemang för en blandad publik. Du är därtill serviceinriktad och lyhörd för kollegor och externa kontakter.

För tjänsten krävs goda kunskaper i främst svenska men med fördel också engelska.

Tillsvidareanställning, heltid, med placering i Västerås. Individuell lönesättning.

Vi ber dig ange löneanspråk i ansökan. Tillträde efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag 6 januari 2019

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt. Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Kent Nilsson

Abbas Chabok