Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

ST-studierektor i allmänmedicin till Vårdvalsenheten

Refnr: 20190663

Specialistutbildad läkare i allmänmedicin?

Vill du få möjligheten att arbeta riktat mot unga ST-läkarkollegor och vara delaktig i att skapa förutsättningar för ett bra arbetsliv är det kanske dig vi söker. Vårdvalsenheten söker nu en ST-studierektor i allmänmedicin. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Som studierektor har du ett betydelsefullt uppdrag och viktigt ansvar i ST- läkarnas utbildning och tjänstgöring inom primärvården som b.la. innebär att:

  • vara delaktig och behjälplig i rekrytering av ST-läkare
  • bistå i handledningen av  ST-läkare samt stödja vårdcentralerna och andra nyckelpersoner i deras handledaruppdrag
  • säkerställa att en god kvalitet efterföljs i ST-läkarnas utbildning och handledning
  • medverka vid bedömning av om ST-läkare uppfyller kraven för sin specialistkompetens
  • ha huvudansvar för planering av ST-läkarnas randningsutbildning
  • vara delaktig i ST-studierektorsnätverk lokalt och nationellt samt vara medlem i det allmänmedicinska fortbildningsrådet
  • samverka med de två AT-studierektorerna
  • i övrigt vara sakkunnig och delta i andra relevanta uppdrag.

 

Om arbetsplatsen

Region Västmanland har i stort ansvaret för ST-utbildningen med en ST-studierektorsfunktion i allmänmedicin som arbetar för alla vårdcentraler, vårdgivare och ST-läkare. De senaste åren har det skett en positiv utveckling med en kraftig ökning av antalet anställda ST-läkare inom primärvården. Idag är drygt 80 ST-läkare knutna till våra vårdcentraler, och den positiva utvecklingen fortsätter. I Västmanland finns 28 stycken vårdcentraler med nio olika vårdgivare. Vårdvalsenheten har ansvar för förvaltning, utveckling och uppföljning av Västmanlands vårdvalssystem. Vi samverkar med utförare från såväl offentlig som privat sektor samt deltar i nationella och regionala nätverk.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistutbildad läkare i allmänmedicin och som känner motivation och engagemang för tjänstens uppdrag och inriktning. Vi ser det som positivt om du sedan tidigare har ledarerfarenhet eller handledarutbildning, det är dock inte ett krav.  

Som person är du trygg och positiv. Du har förmåga att leda och handleda utifrån ett respektfullt, rättvist och professionellt förhållningssätt. Du samarbetar gärna med andra och blir en referenspunkt som skapar engagemang och delaktighet. I ditt arbete visar du omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du värdesätter olikheter och har en pedagogisk insikt som medför att du utan problem kan anpassa ditt sätt att kommunicera och förmedla budskap till andra. 

 

Anställningsvillkor

Tillsvidare, 30-50%. Deltid enligt överenskommelse.

Tjänsten delas med en ST-studirektorskollega. Vi är öppna för diskussion om möjlig kombination med andra uppdrag.

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast  31 oktober 2019.

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

 

Kontaktpersoner

Terese Ring
Studierektor
021-4818912
terese.ring@regionvastmanland.se

Anders Ahlgren
Chef Vårdvalsenheten
021-17 57 32
anders.ahlgren@regionvastmanland.se

Mats Stenberg
Läkarföreningen
021-17 30 00

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor