Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

ST-läkare till Klinisk Kemi

Refnr: 20190724

Är du legitmierad läkare och vill genomföra din ST-tjänstgöring inom klinisk kemi? Då är det kanske dig vi söker?


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare erbjuds du en fullständig specialistutbildning i klinisk kemi. I samråd med ST-studierektor och handledare läggs en utbildningsplan upp. Du deltar i jourverksamheten på dagtid. Vissa delar av utbildningen är förlagd till universitetsklinik. Likaså ingår deltagande i utbildningsnätverk, såväl regionala som nationella.

Som ST-läkare hos oss ges du goda förutsättningar att snabbt komma in i rutinarbetet (jouren, bedömning av prover/utredningar) och i det kontinuerliga arbetet med att upprätthålla högsta kvalitet på den diagnostiska verksamheten inom klinisk kemi. Vi är en liten klinik och du får snabbt en viktig roll att fylla i vårt team. 

 

Om arbetsplatsen

 Laboratoriemedicin Västmanland har drygt 200 medarbetare och omfattar laboratorieverksamhet inom specialiteterna Klinisk Kemi, Klinisk Mikrobiologi, Klinisk Patologi och Transfusionsmedicin. Vi bedriver verksamhet vid sjukhusen i Västerås, Sala, Köping samt Fagersta. Vi bemannar också laboratorierna på några familjeläkarenheter.

Klinisk kemi inom Laboratoriemedicin Västmanland är ett modernt laboratorium med en processinriktad organisation och ansvarar för all klinisk kemisk diagnostik inom Region Västmanland. Laboratoriet är i ett expansivt skede där vi genomför en utökning och modernisering av metoder och utrustning samt en integrering av hela Laboratoriemedicin. På plats finns tre kolleger, två överläkare och en ST-läkare.

Vi har god kontakt med läkarna ute på klinikerna och arbetar med att vidareutveckla diagnostiken i samarbete med dem. Utvecklingsarbetet på labb sker i team tillsammans med metodansvarig läkare, processledare (BMA) och ingenjör. Det finns möjlighet till forskning i samarbete med Centrum för klinisk forskning (CKF).

Hos oss får du fördelarna med att arbeta på ett stort länssjukhus, där vi gör mycket själva, samtidigt som vi har korta beslutsvägar. Du välkomnas till ett team med ett nära och bra samarbete där du har möjlighet att bli bred i din kompetens och där din möjlighet till påverkan och inflytande är stort.

 

Läs mer om våra anställningsförmåner här: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/.

 


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med goda medicinteoretiska kunskaper och färdigheter. Har du erfarenhet av laboratoriemedicin eller av tidigare forskningsarbete (gärna med anknytning till Klinisk kemi) ser vi det som meriterande. För att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen på bästa sätt ser vi att du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Viktigt för tjänsten är att du har goda ledarskapsförmågor och kommunicerar på ett klart och tydligt sätt i relation till dem du möter. Du är trygg i dig själv och uppvisar ett gott omdöme vid avvägningar och beslut. Vi ser gärna att du har intresse av att omvärldsbevaka och hänga med i den vetenskapliga utvecklingen inom specialiteten. Som person är du noggrann, kvalitetsmedveten och du lägger stor vikt vid att leva upp till kvalitetsstandard och uppsatta mål för verksamheten. Eftersom du kommer ingå i team och samarbeta med andra professioner behöver du har lätt för att samarbeta.    

 


Anställningsvillkor

 Tillsvidareanställning, tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 26 januari 2020

Titta gärna på vår informationsfilm:
https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B

 

Kontaktpersoner

Jonas Cederberg
Verksamhetschef
021-17 51 93
jonas.cederberg@regionvastmanland.se
Mattias Karlman
Överläkare klinisk kemi och Transfusionsmedicin
021-173749

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor