Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Specialpedagog till Habiliteringscentrum Köping

Refnr: 20190199

Är du intresserad av att arbeta inom habiliteringsverksamhet i tvärprofessionellt team? Sätter du patienten i centrum och vill skapa mervärde i personens vardag? Då är det kanske dig vi söker.


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter
Som specialpedagog kommer du att ge insatser till barn, ungdomar och vuxna med diagnoserna utvecklingsstörning, autism samt rörelsehinder. Insatserna ges individuellt och i grupp. Arbetet innebär att ge specialpedagogiskt stöd och behandling till barnet/ungdomen/den vuxne och till familjen och närstående. Du kommer att ge information, utbildning, handledning och konsultation till bland annat föräldrar, närstående och olika personalgrupper. Även journalföring samt annan administration ingår.

Arbetet sker i tvärprofessionellt team tillsammans med arbetsterapeuter, kuratorer, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykologer, specialpedagog och logoped. I nära samarbete med övriga i teamet kommer du att utarbeta förslag till åtgärder för att underlätta för barnet, ungdomen och den vuxne i dess vardag. Arbetet innebär samverkan med vårdgrannar och olika myndigheter såsom barnklinik, psykiatri och kommunala verksamheter.


Om arbetsplatsen
Habiliteringscentrum är ett specialistområde inom regionen som ger stöd, råd och behandling till personer med funktionsnedsättningar inom områdena utvecklingsstörning, autism, omfattande rörelsehinder, synnedsättning och förvärvad hjärnskada. Habiliteringscentrum är en resurs utöver den hälso- och sjukvård som länets alla invånare har tillgång till.

Habiliteringscentrum i Köping ger insatser till personer som bor i Köping, Arboga, Kungsörs och Hallstahammars kommun. Du välkomnas till en utvecklande arbetsplats med engagerade medarbetare som sätter patienten i centrum och som aktivt arbetar för en trygg arbetsmiljö och en positiv teamsamverkan.

Du erbjuds tillgång till mentor, ett bra introduktionsprogram samt träffar tillsammans med specialpedagogkollegor. Verksamheten har goda möjligheter till kompetensutveckling och som en del i introduktionen erbjuds en utbildning i grundläggande habiliteringskunskap. 


Kvalifikationer
Du som söker har examen som specialpedagog eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är meriterande med kunskap och/eller erfarenhet av habiliteringsarbete. Vi ser det som en fördel om du har arbetat med personer med funktionsnedsättning och har kunskap om funktionsnedsättning och dess konsekvenser. Det är positivt om du har erfarenhet av arbete med TBA (tillämpad beteendeanalys för barn med autism) och kunskap gällande AKK (alternativ kompletterande kommunikation). Även erfarenhet av att leda grupper och hålla i utbildningar är en merit.

Som person är du trygg och stabil med självinsikt. Du tar ansvar för dina uppgifter och kan självständigt planera och prioritera i ditt arbete. Du arbetar bra tillsammans med andra, är inlyssnande och kan anpassa dig efter ändrade omständigheter.

En förutsättning för arbetet är att du har god kunskap i svenska språket i såväl tal som skrift. Då det ingår resor i länet vill vi att du har körkort B.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.
 

Välkommen med din ansökan senast 31 mars 2019

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras innan en eventuell anställning. Vi säger nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Marita Karlsson
Enhetschef
0221-264 58

Annica Lembke
Enhetschef
0221-264 14

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor