Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Specialistläkare/Överläkare till Ögonkliniken

Refnr: 20181021


Vi söker dig med specialistutbildning inom oftalmologi som vill bidra med din kompetens hos oss på Ögonkliniken!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter skulle anpassas efter ditt specialområde. I verksamheten ingår jourverksamhet (beredskap B) och du förväntas delta i utbildningen av våra ST-läkare. Begränsad tjänstgöring kan också förekomma på någon av våra länsmottagningar och i övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter på en ögonmottagning.


Om arbetsplatsen

På Ögonkliniken Västmanland arbetar 16 läkare varav tio specialister och sex läkare under ST-utbildning. Kliniken är länsövergripande och innefattar enheter i Västerås, Köping, Sala och Fagersta. Den största delen av verksamheten är förlagd till Västmanlands sjukhus Västerås.

På kliniken bedrivs verksamheter inom bland annat barnoftalmologi, glaukom och medicinsk retina och vi erbjuder utvecklingsmöjligheter inom alla områden. Det finns också ett väl utbyggt samarbete med regionkliniken i Örebro vad det gäller korneafall.

På operationsavdelningen bedrivs kataraktkirurgi, strabismkirurgi, ögonlocks/tårvägskirurgi samt cross-linking. Viss glaukomkirurgi bedrivs också samt på konsultbasis även enklare bakre segmentkirurgi. Vi har också en stor verksamhet med injektionsbehandling med anti-VEGF- läkemedel.

Kliniken är välutrustad med exempelvis lasrar för YAG, SLT, multispot/mikropulslaser för retinal behandling samt en PDTlaser. Det finns även Pentacam, OCT och ultraljud.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom oftalmologi. Vi värdesätter om du har överläkarerfarenhet och tidigare forskningserfarenhet. En förutsättning för tjänsten är att du kommunicerar och gör dig förstådd på svenska i både tal och skrift.

Vi ser att du har förmågan att självständigt driva ditt arbete. Du tar ansvar och visar på gott omdöme. Du underhåller din specialistkompetens och är en kunskapsresurs för andra. Du är kommunikativ och i samarbetet med andra är du lyhörd. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan anpassa dig efter nya omständigheter och fokusera på rätt saker.


Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid
Tillträde enligt överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan senast 28 februari 2019.

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Mats Rosén
Verksamhetschef
021-17 38 65

Kersti Sjövall
Medicinskt ledningsansvarig
021-17 32 21

Mats Stenberg
Läkarföreningen
vxl 021-17 30 00

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor