Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Specialistläkare/överläkare inom njurmedicin och internmedicin, Västerås

Refnr: 20190503

Här välkomnas du till en klinik som ofta får goda omdömen och lovord för trevlig stämning och kollegialitet, både från studenter och medarbetare. Kanske blir du vår nästa kollega! Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare/överläkare inom njurmedicin kommer du att arbeta med diagnostik och behandling av medicinska njursjukdomar, akut och kronisk njursvikt, dialys och uppföljning av njurtransplanterade patienter inom öppen och sluten vård. Handledning av yngre kollegor och föreläsningar kan förekomma. Det finns även möjlighet att delta i klinikens ledningsarbete.


Om arbetsplatsen

Medicinkliniken vid Västmanlands sjukhus Västerås har ca 50 specialister som bedriver högspecialiserad verksamhet inom internmedicinska subspecialiteter samt neurologi. Kliniken bedriver undervisning av medicine kandidater, drygt 30 AT-läkare och vi utbildar för närvarande ca 20 ST-läkare. Vi har en omvittnat god utbildningsmiljö med bra resultat vid bl a SPUR-granskning och vi får positiva omdömen från studenter vid Uppsala Universitet. Vi får återkommande lovord för trevlig stämning och kollegialitet vid kliniken.

Njurmedicinska sektionen är en del av Medicinkliniken. Vi är i dagsläget tre specialister och tre ST-läkare. Vår verksamhet rymmer Hemodialysmottagning med ca 70 patienter, Peritonealdialysmottagning med ca 30 patienter samt Njurmottagning med ca 500 patienter varav 140 njurtransplanterade. Vårdavdelningen för våra njurpatienter delar vi med lungmedicinare och endokrinologer, totalt 22 vårdplatser. Avdelningen för slutenvård är belagt i moderna, ändamålsenliga lokaler med huvudsakligen enkelrum och gott om personalutrymmen.

Vårt primära upptagningsområde täcker ca 165.000 invånare, men för regionövergripande verksamheter har vi ansvar för hela Västmanlands befolkning på ca 260.000 invånare. Västerås är en stad som utvecklats mycket under de senaste decennierna. Här finns fina bostadsområden vid Mälarens strand, ett stort utbud av friluftsliv, sportaktiviteter och kulturliv, med goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och kringliggande städer runt Mälaren.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist inom njurmedicin och internmedicin. Meriterande är erfarenhet inom medicinsk akutverksamhet. Om du har pedagogiska meriter, ledarerfarenhet eller erfarenhet av utvecklingsarbete eller forskning är det något vi sätter värde på.

Som person lägger du tid, energi och engagemang i ditt arbete. Du är trygg, nyfiken, modig och vågar både ta och stå för beslut. Du har mycket lätt för att samarbeta och Du har en god förmåga att skapa relationer och att kommunicera med medarbetare, patient och samarbetspartners. Du ser också möjligheter i förändringar och kan lätt anpassa dig till nya omständigheter. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Jourtjänstgöring ingår.

Tillträde: efter överenskommelse. 


Välkommen med din ansökan senast 19 oktober 2019


Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

 

Kontaktpersoner

Milena Sundstedt
Verksamhetschef
021-17 37 04
milena.sundstedt@regionvastmanland.se

Alexander Krig
Läkarföreningen
021-17 30 00 (vxl)

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor