Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Specialistläkare/överläkare inom endokrinologi och internmedicin

Refnr: 20200026

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Som specialistläkare/överläkare inom endokrinologi kommer du att arbeta med patientbesök på mottagning och med gravida diabetespatienter på specialistmödravården samt arbeta med konsultverksamhet. Vi har även ansvar för inneliggande patienter på Diabetes-njur och lungavdelningen (DNL), där tre specialiteter delar på vårdplatserna.

Utifrån din erfarenhet kommer du att delta i primär eller bakjour. Även handledning av yngre kollegor och föreläsningar, är en del av arbetsuppgifterna.


Om arbetsplatsen

Medicinkliniken vid Västmanlands sjukhus Västerås har ca 50 specialister som bedriver högspecialiserad verksamhet inom internmedicinska subspecialiteter och neurologi. Kliniken bedriver undervisning av medicine kandidater, drygt 30 AT-läkare årligen och utbildar för närvarande ett 15-tal ST-läkare. Vi får återkommande lovord för trevlig stämning och kollegialitet på kliniken och positiva omdömen från studenter vid Uppsala Universitet.

Endokrinologsektionen är en del av Medicinkliniken. Vi är i dagsläget 5 specialister och två ST-läkare. Vi har ett mycket välfungerande diabetesteam med erfarna diabetessköterskor och en dietist. Vi samarbetar även med specialistmödravården. Diabetes-njur- och lungavdelningen är lokaliserad i en av Sveriges modernaste vårdbyggnader med ändamålsenliga lokaler med huvudsakligen enkelrum och gott om personalutrymmen.  

Vid Västmanlands sjukhus Västerås finns Centrum för Klinisk Forskning, knutet till Uppsala Universitet. Därigenom finns goda möjligheter till att bedriva forskning.

Vårt primära upptagningsområde täcker ca 165.000 invånare, men för regionövergripande verksamheter har vi ansvar för hela Västmanlands befolkning på ca 250.000 invånare. Västerås är en stad som utvecklats mycket under de senaste decennierna. Här finns fina bostadsområden vid Mälarens strand, ett stort utbud av friluftsliv, sportaktiviteter och kulturliv, med goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och kringliggande städer runt Mälaren.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist inom endokrinologi och internmedicin. Meriterande är erfarenhet inom medicinsk akutverksamhet. Om du har pedagogiska meriter, ledarerfarenhet eller erfarenhet av forskning och utvecklingsarbete är det något vi sätter värde på.

Som person lägger du tid, energi och engagemang i ditt arbete. Du är trygg, nyfiken, modig och vågar både ta och stå för beslut. Du har lätt för att samarbeta och Du har en god förmåga att skapa relationer och att kommunicera med medarbetare, patient och samarbetspartners. Du ser också möjligheter i förändringar och kan lätt anpassa dig till nya omständigheter. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Jourtjänstgöring ingår.

Tillträde: efter överenskommelse. 


Välkommen med din ansökan senast 29 februari 2020
 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Milena Sundstedt
Verksamhetschef
021-17 37 04
milena.sundstedt@regionvastmanland.se
Alexander Krig
Facklig företrädare, Läkarföreningen
021-17 30 00 (vxl)

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor