Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Specialistläkare Geriatrik eller Allmänläkarspecialist med geriatriskt intresse och erfarenhet

Refnr: 20190902
Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Vi bedriver en bred och komplex verksamhet med hög förändringstakt och ökad processorientering. Öppenhet och dialog ska känneteckna verksamheten både internt och externt. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Arbetsplatsen

Geriatriska kliniken i Västerås omfattar både slutenvård och öppenvård och kommer att ingå i regionens samlade Hälso-och sjukvårdsförvaltnings område Nära vård från 1/1 2020.

Kliniken har ca 100 medarbetare varav 7 specialistläkare och 6 ST-läkare. Paramedicinsk personal är organiserat under annan verksamhetschef. Specialistläkarna har inget jouruppdrag medan ST läkarna deltar i Medicins jourlinje under hela sin ST. Läkarna på kliniken handleder randande ST -läkare från primärvård och psykiatri samt läkarstuderande från Uppsala.

Slutenvården består av 19 akutgeriatriska vårdplatser dit selekterade patienter kommer direkt från akutmottagningen hela dygnet. Vi har också 9 rehabgeriatriska vårdplatser där selekterade patienter vårdas efter stroke, kirurgiska eller ortopediska tillstånd mfl - remissintag. Vi har nära samarbete med Rehabiliteringsmedicinska kliniken som finns i samma lokaler.

Öppenvården består av Minnesmottagning/specialistmottagning för demensutredning i länet, Geriatrisk öppenvårdrehabilitering som följer upp strokepatienter med fokus på körförmågebedömning samt de två mobila teamen: Externt Stoketeam och Utskrivningsteam för Äldre (där läkare är konsult).

Vi är en uppskattad arbetsplats som utmärks av stabilt ledarskap, variation i arbetet, utveckling, stort engagemang och ett högt fungerande samarbete. Inom alla verksamheter arbetar vi teambaserat i multiproffessionella team. Med patienten i fokus har vi ett situationsanpassat arbetssätt för att lyckas i vårt uppdrag. Våra medarbetare trivs hos oss.

”Som geriatriker på vår klinik kan jag jobba med nästan allt vad geriatriken har ett erbjuda! Vi försöker ständigt utveckla och förfina våra arbetssätt och det är ofta något nytt och spännande på gång.”
Athir Tarish, överläkare

Arbetsuppgifter

Tjänsten erbjuder arbete inom både öppenvård och slutenvård. Du kommer att arbeta med demensutredningar och uppföljning. Som specialistläkare hos oss har du även i uppdrag att vara handledare för våra geriatriska ST-läkare (kräver specialistkompetens i geriatrik) samt ansvara för utsedda fokusområden tex för läkarstudenter, kvalitetsregister och utvecklingsgrupper, som vi fördelar mellan kollegorna.

Kvalifikationer

Det är ett absolut krav att du är specialist inom geriatrik alternativt är allmänspecialist med geriatrisk erfarenhet och har erfarenhet av demesutredningar och uppföljning. Vidare ser vi det som ett krav att du har goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift. Som specialistläkare är det önskvärt att du har erfarenhet av arbete inom både geriatrisk slutenvård och öppenvård. Har du erfarenhet av palliativ vård ser vi även det som meriterande.

Vi ser att du är en trygg person med intresse för geriatrik och som kontinuerligt underhåller din specialistkunskap som du gärna delar med dig av till andra i teamet. I din kommunikation med såväl patienter, anhöriga som medarbetare är du tydlig, välformulerad och följer upp att ditt budskap nåtts fram. Du motiveras av att samarbeta med andra, har lätt för att anpassa och förhålla dig till nya omständigheter och ser möjligheter i förändringar. I ditt arbete ser du till hela verksamhetens bästa och visar på omdöme i ditt agerande och vid uttalanden.

Anställningsvillkor

Tillsvidare. Heltid eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag söndag den 9 februari 2020

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Gunilla Brissman
Verksamhetschef
021-17 55 66
gunilla.brissman@regionvastmanland.se
Katarina Schüttler
Läkarföreningen
021-17 55 71

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor