Skötare till Region Västmanland Västerås, sommaren 2024

Refnr: 20230987

Söker du ett extrajobb eller sommarjobb där du får möjlighet att utvecklas, göra skillnad och skapa trygghet för andra människor? Nu söker vi dig som är utbildad undersköterska/skötare eller dig som studerar till relevant vård/behandlingsyrke och som vill bli en av våra vikarier i vår och sommar.

Vuxenpsykiatrin Västmanland är indelad i sektioner;

• Länsgemensamma resurser (slutenvård och psykiatrisk akutmottagning)
  • Öppenvård (samtliga vuxenpsykiatriska mottagningar i länet)
  • Beroendevård (beroendemottagning, slutenvård för beroendevård).
  • En tillnyktringsenhet (TNE) är under planering och kommer organisatoriskt att vara placerad i sektion Beroendevård.

Barn- och ungdomspsykiatrin

Avdelning 99 är en slutenvårdsverksamhet inom Barn- och Ungdomspsykiatrin i Västmanland. Avdelningen, som är en allvårdsavdelning, har fem vårdplatser med möjlighet till en överbeläggning, där vårdnadshavare är närvarande under vårdtillfället. Verksamheten, som finns i Västerås, är en länsövergripande resurs som samarbetar med samtliga öppenvårdsmottagningar i länet. Avdelningen är inriktad på akut vård och omhändertagande av barn och ungdomar.

Akutmottagningen är en verksamhet som är integrerad med avdelning 99 och har som uppdrag att erbjuda akuta psykiatriska bedömningar samt akuta stödinsatser genom telefonrådgivning och bedömningssamtal. Akutmottagningen har ett nära samarbete med avdelning 99.

Hos oss kommer du att arbeta med psykiatrisk omvårdnad av patienter och allmänt vårdavdelningsarbete, som servering av mat, tvätthantering och städning. Du kommer tillsammans med en sjuksköterska utgöra ett vårdteam runt ett antal patienter. Arbetet innebär patientkontakt och samverkan med anhöriga, kommunen och övriga vården. Som medarbetare hos oss välkomnas du till en arbetsplats där du arbetar tillsammans med kunnig, stabil och erfaren personal.

Om du ska arbeta inom BUP får du som skötare arbeta med det viktigaste som finns, våra barn och ungdomar där du kommer att ha en mycket viktig roll i omvårdnadsarbetet.

Om du vill veta mer om de olika arbetsplatserna inom psykiatrin, kan du läsa mer här där vi har samlat kortfattad information om varje arbetsplats och de arbetsuppgifter som ingår.

Skötare - Region Västmanland (regionvastmanland.se)

Vi erbjuder dig:

• Individuell kompetens- och utbildningsplan, goda möjligheter till egen kompetensutveckling
  • Grupphandledning. Spegling och kollegial handledning är ett dagligt inslag
  • Patient och familjefokuserad vård
  • Fokus på samtalet/mötet mellan dig och patient – tid för patienten.

Vi söker dig som är utbildad skötare eller undersköterska, eller är under utbildning, gärna med inriktning mot psykiatri. Har du en utbildning vid yrkeshögskola eller liknande med inriktning psykiatri eller socialpsykiatri är det också intressant, utbildningen ska då vara godkänd och vi ber att du bifogar dina betygshandlingar/examensbevis i ansökan. Alternativt studerar du till sjuksköterska eller läkare och är behörig att jobba som undersköterska.

Tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatri är mycket meriterande, likaså erfarenhet av datajournalsystemet Cosmic. Utifrån att samtalet är en stor del i vården, så är språkkunskaper viktigt, både i tal och skrift.

Vi söker dig som är trygg och mogen och stabil i olika sociala situationer som kan uppstå. Du har en god förmåga att möta människor i olika tillstånd och håller dig lugn och kommunikativ även i kritiska situationer. Vi värderar även att du är ansvarstagande, noggrann och serviceinriktad. Din samarbetsförmåga är god och du relaterar till andra på ett lyhört och respektfullt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och din personliga lämplighet för tjänsten.

Du måste ha fyllt 18 år för att vara aktuell att arbeta hos oss. Vi lägger stort värde i personlig lämplighet.

Semestervikariat under sommaren 2024. Heltid eller deltid. Även timanställning omgående som löper fram till sommaren.

Välkommen med din ansökan senast 31 mars 2024

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Om regionen

Arbetsgivaren kommer att göra ett utdrag från polisens belastningsregister innan en eventuell anställning. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Vi i Region Västmanland ansvarar för hälso-, sjuk- och tandvård för alla som bor i länet. Vi jobbar också med allt från kollektivtrafik och kultur till näringslivsfrågor, utbildning och forskning. Tillsammans är vi 7 000 anställda, med 300 olika yrken, på tio orter. Vi finns mitt i det som påverkar människors liv. Varje dag. Tillsammans drivs vi av att skapa ett bättre samhälle för alla som bor och verkar här. Vi utvecklar och hittar nya lösningar för att möta människor – där dom är. Det är så vi kan leva upp till våra uppdragsgivares och invånares högt ställda förväntningar. Tillsammans gör vi skillnad. På riktigt.

Jessica Karlsson
Enhetschef Vuxenpsykiatriska akutmottagningen