Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sjukvårdens larmcentral i Västmanland söker sjuksköterskor

Refnr: 20190248

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter
 

Som sjuksköterska på larmcentralen tar du i första hand emot samtal av hjälpsökande via 112. Samtal för ambulansbeställning, samverkan med SOS-alarm, polis och räddningstjänst samt vidarekoppling från 1177 ingår också i uppdraget.

Varje samtal resulterar i en bedömning, prioritering och åtgärd. Din uppgift är att snabbt få en bild över rådande situation och på ett skyndsamt strukturerat sätt identifiera ett eventuellt ambulansbehov. Du skall hjälpa patienten till rätt vårdnivå med hjälp av ett unikt medicinskt beslutstöd. Vi arbetar med empati och bemöter alla på ett professionellt sätt.

Du kommer ha ett nära samarbete med såväl den egna arbetsgruppen, ambulanspersonalen men även SOS-alarm, polis, räddningstjänst, akutmottagning och 1177.

Vi erbjuder en introduktionsutbildning under cirka sex veckors tid samt mentorskap när du börjar din tjänst hos oss. De två aktuella tjänsterna gäller placering i Västerås. Det finns även möjlighet till rotationstjänstgöring mot ambulanssjukvården/akutmottagning.


Vår verksamhet
 

Sjukvårdens larmcentral har hand om den medicinska prioriteringen och ambulansdirigeringen i Region Västmanland, Uppsala och Sörmland. Sedan 2018 finns vi även i Västra Götalandsregionen, och därmed betjänar Sjukvårdens larmcentral nästan en fjärdedel av Sveriges befolkning. 

Vi är den första länken i vårdkedjan som börjar med ett 112 samtal med ett vårdbehov och vår uppgift är att skyndsamt identifiera eventuellt ambulansbehov och prioritera brådskandegraden. Sjukvårdens larmcentral Västmanland ligger under Ambulanssjukvården inom Region Västmanland. Sjukvårdens larmcentral var nominerad till Guldskalpellen 2017 och beslutstödet vi arbetar i har vunnit det Prehospitala priset.


Kvalifikationer
 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst tre års erfarenhet. Du skall kunna ge instruktioner vid akuta sjukdomstillstånd och ha lätt att tänka om och tänka nytt.

För tjänsten krävs att du är lyhörd, lösningsorienterad och har förmåga att fatta beslut utifrån den information du får i samtalet.

Arbetsuppgifterna kräver att du behärskar det svenska språket fullt ut i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet ifrån akutsjukvård och/eller telefonrådgivning.

Hos oss är du viktig. Vi gör skillnad varje dag för invånarna i Västmanland.


Anställningsvillkor
 

Tillsvidareanställning eller vikariat med placering inom ambulanssjukvården.


Välkommen med din ansökan senast
 3 april 2019. 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Lovisa Gissler
Enhetschef
021-481 88 67

Mattilda Sundqvist
Facklig representant Vårdförbundet
021-481 88 67

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor