Logotyp Region Västmanland

Sjuksköterskor till rotationstjänst Närvårdsteam/avd 1 Fagersta

Refnr: 20230049

Nu söker vi sjuksköterskor som vill arbeta i en rotationstjänst mellan vårt närvårdsteam och avdelning 1.

Vårt sjukhus i Fagersta präglas av familjär stämning korta beslutsvägar och stora möjligheterna att få vara med och påverka. Under 2023 erbjuder vi ett särskilt tillägg till legitimerade medarbetare som är knutna till avdelning 1. Vi berättar gärna mer om det vid en eventuell intervju.

Om Fagersta

Fagersta är en trivsam kommun som har lugnet och grönskan. Här kan du njuta av fin natur och många grönområden. Goda motionsmöjligheter både vinter- och sommartid men även tillgång till kultur. Fagersta når du på mindre än 1 timme från både Dalarna och hela Västmanland. Här kan du se hur det är att bo, verka, leva och besöka Fagersta. https://youtu.be/yQP6i0RvRK4

Fagersta sjukhus finns organisatoriskt under Köpings sjukhus. Medicinkliniken i Fagersta består av medicinmottagning, rehabilitering och vårdavdelning 1. Under hösten 2022 startade ett pilotprojekt för Närvårdsteam Fagersta, teamet kommer under 2023 att ingå i sjukhusets ordinära verksamhet.

Vårdavdelningen

Vår vårdavdelning har 16 vårdplatser och arbetar med medicinskt stabila patienter som kommer för eftervård, rehabilitering eller i väntan på kommunala insatser. Här arbetar cirka 30 medarbetare som består av undersköterskor, sjuksköterskor, rehabteam, överläkare och avdelningsläkare. I dag har avdelningen även AH verksamhet, med en plats reserverad för dessa patienter på avdelningen vid behov. AH kommer inom kort att ingå i Närvårdsteamet.

Närvårdsteam

Region Västmanland har i samarbete med Fagersta, Norberg och Skinnskattebergs kommuner påbörjat ett projekt med mål att skapa en ny vårdstruktur med ett integrerat mobilt arbetssätt. Med individen i fokus ska projektet etablera närsjukvårdsplatser med möjlighet till direktinläggning samt etablera och utveckla nya och befintliga mobila resurser. Närvårdsteamet syfte är att erbjuda invånarna rätt vård i rätt tid och på rätt vårdnivå. Ett team för utökad nära vård riktat mot våra mest sjuka och äldre samt AH-patienter är under uppbyggnad. Teamet kommer att bemannas av sjuksköterskor från de tre kommunerna samt slutenvården, undersköterska, läkare samt rehabpersonal från slutenvården.Teamet jobbar dagtid, måndag-fredag, sjuksköterskorna även kvällar. Nätter och helger hanteras patienterna av kommunens sjuksköterskor i samarbete med Mobila familjeläkarenheten och Palliativa bakjouren.

Arbetsuppgifter vårdavdelning

Vård för medicinskt stabila patienter som kommer för eftervård, rehabilitering eller i väntan på kommunala insatser. I arbetsuppgifterna ingår även idag AH-verksamhet, samt direktinläggningsplatser för de som är inskrivna i Närvårdsteamet. Arbetstid på vårdavdelning är dag, kväll och helger.

Arbetsuppgifter Närvårdsteam

Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter samt hembesök, remissbedömningar och upprättande av vårdplaner i samråd med teamets läkare. Tillsammans med patient och/eller anhörig samordnar, leder och ansvarar du som sjuksköterska för att hälso- och sjukvårdsinsatser utförs i patientens bostad. Hälso- och sjukvårdsinsatser kan till exempel vara provtagning, bedömning, åtgärder och behandlingar som annars hade behövts utföras inom slutenvården. Arbetet i teamet sker i samverkan med övriga yrkesprofessioner.

Introduktion

Tjänstgöringen inleds med en introduktion samt utbildning ifrån Region Västmanlands Palliativa Enhet.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet av AH-verksamhet. Har du dessutom erfarenhet inom äldrevård eller rehabilitering är det ytterligare ett plus. Som person är du trygg och stabil. Du har en positiv attityd till ditt arbete och du har en förmåga att planera, organisera och prioritera i ditt arbete. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och kan snabbt ändra synsätt. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar och kommunicerar på ett lyhört sätt med både kollegor och patienter.

Körkort B är ett krav för Närvårdsteamet.

Tillsvidare, heltid , dag-, kvälls- samt helgtjänstgöring.

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 19 februari 2023

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Beate Kärrdahl Bedics
Biträdande klinikchef
Ulrike Väisänen