Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sjuksköterskor till ny verksamhet inom Beroendevården

Refnr: 20190297

Är du en sjuksköterska med initiativkraft och energi och vill vara med att bygga upp en verksamhet från starten?

Då är det kanske dig vi söker till vår nysatsning inom Vuxenpsykiatrin, Tillnyktringsenheten. Som en del i vårt arbete med att stärka missbruks-och beroendevården i Västmanland utökar vi samtidigt platserna inom avdelning 91


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Om nysatsningen

Syftet med Tillnyktringsenheten (TNE) och utökning av antalet vårdplatser på Avdelning 91 är att skapa förutsättningar för en säkrad vårdkedja med utökad kvalitet och tillgänglighet inom missbruks- och beroendevården. Verksamheterna är en del av den högspecialiserade beroendevården vid Vuxenpsykiatri Västmanland. TNE ska ses som en ingång i vård- och stödprocessen som kan kombineras med efterföljande intervention, abstinensvård och behandling. TNE kommer ha ett tätt samarbete med avdelning 91 och Beroendemottagningen, som bildar Sektion Beroendevård. På avdelning 91 arbetar man främst med abstinensbehandling av patienter med samsjuklighet psykiatri och beroende. Ett nära samarbete med polis, socialtjänst och primärvården är också en självklarhet.

Som medarbetare hos oss kommer du ha stor möjlighet att vara med i skapandet av en ny verksamhet med alla inblandade funktioner. För att ge dig en bra start med dina nya kollegor har vi satt ihop ett gemensamt introduktionsprogram på en månad med bland annat utbildningar och planeringsdagar. Du välkomnas till en verksamhet med chefer och medarbetare som har en stolthet för sitt arbete och ett starkt engagemang för målgruppen. Vi hoppas därför att du är lika intresserad av våra patienter som vi är. Varje dag jobbar vi för att våra patienter ska komma tillbaka till en vardag där de känner att de driver och äger sitt liv. Vi söker dig med samma drivkraft och som ser det som en positiv möjlighet till att få vara med i arbetet tillsammans med oss.

 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss kommer jobba mycket med bedömningar och motivationsarbete. Vården här innebär korta vårdtider. Du hjälper oss att tänka nytt och vi ser framför oss att vi inom de två enheterna kommer utarbeta en gemensam arbetsmetod där du som sjuksköterska kommer få rotera mellan enheterna.

Du kommer att ansvara för omvårdnaden av våra patienter, för att vårdplaner skrivs, utförs och följs upp. Du kommer också ha stödjande och vårdande samtal med människor i svåra situationer. Du bistår i medicinuppföljningar, genomför provtagningar och administrerar medicin. Du ger telefonrådgivning till våra patienter, gör hälsokontroller och arbetsleder vårdarbetet när du är på plats. För att du i din roll ska få stöd och kompetensutveckling har teamet regelbunden handledning i grupp. Vi vill att du som sjuksköterska deltar i etisk reflektion och verksamhetsutveckling. För att vi ska lyckas med vårt uppdrag så är samarbete med både medarbetare inom Beroendevård och övriga vårdgrannar avgörande.

Hur är det att arbeta inom vuxenpsykiatrin? Titta gärna på våra filmer där medarbetare berättar:

Gå vidare till filmerna här och här

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet eller specialistutbildning i psykiatri eller annan somatisk vård. Även du som är nyutexaminerad och grundutbildad och är nyfiken på att söka till oss har möjlighet att gå specialistutbildningen med bibehållen lön, möjlighet till mentorskap och god introduktion.

För att passa hos oss ser vi att du är en trygg person som fungerar bra i samarbetet med andra människor. Du tar ansvar för ditt uppdrag och kan planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Att relatera till andra på ett lyhört och respektfullt sätt och behålla lugnet i pressade situationer ser du som en självklarhet. Är en person som gillar att ta initiativ och ser möjligheter i förändringar kommer du trivas hos oss!


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning.

Arbetstider: fyra vakanser till dag/schema och två vakanser natt.

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 5 maj 2019!

 

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B 

Kontaktpersoner

Charlotte Bihlar
Enhetschef
021-174866

Patrik Kalander
Sektionschef Beroendevård
021-17 42 39

Harriet Lindqvist
Vårdförbundet
021-10 41 62

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor