Sjuksköterskor till Medicinkliniken, Köpings sjukhus

Refnr: 20190752

Tycker du att teamarbete, god gemenskap och patientnära vård är viktigt? Vill du arbeta i en verksamhet där närheten till varandra öppnar upp för gott samarbete och en sammanhängande vårdkedja för patienten? Då är det kanske dig vi söker.

Vi söker sjuksköterskor inom medicinkliniken på Köpings sjukhus. Välkommen till ett litet sjukhus med stora möjligheter. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Som sjuksköterska hos oss arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv med patienten i fokus och har ett arbetsledande ansvar i omhändertagande, behandling och omvårdnad av akut sjuka internmedicinska patienter. Hos oss erbjuds du ett roligt, självständigt och stimulerande arbete. Du är del av ett multiprofessionellt team som är sammansatt av olika yrkesprofessioner. En annan viktig del av ditt arbete är kontakt med närstående och andra vårdgivare.

På Köpings sjukhus välkomnas du till en arbetsplats med ett familjärt och öppet arbetsklimat. Verksamheten är tillräckligt stor för att ge god vana att behandla de vanliga medicinska sjukdomarna och tillräckligt liten för att du som enskild medarbetare ska ha möjlighet att se helhet, vara igenkänd och känna dig hemma på hela kliniken.

Vi värnar om att du som ny sjuksköterska får en god introduktion för att du ska känna dig trygg i din roll. Att nya och erfarna medarbetare lär av varandra ser vi som en självklarhet. Teamarbetet är viktigt för oss för att vi ska kunna ge en god och professionell omvårdnad där patienten är i centrum.

Avdelning 2 – Stroke och rehabilitering
Avdelningen har 24 vårdplatser fördelade på fyra akutplatser för stroke, sju platser för rehab stroke, fem platser för ortopedisk rehab och åtta geriatriska platser.

Avdelning 3 – Hematologi och gastroenterologi. Avdelningen  är en internmedicinsk akutvårdsavdelning. Här är inriktningen blod-mage-tarm samt njur och -diabetespatienter. Avdelningen har 18 vårdplatser.

Akuten/hjärtintensiven (HIA) - Akutmottagningen har medicinsk inriktning och vi tar emot patienter över 18 år. Hjärtintensiven har elva vårdplatser och tar emot patienter med behov av akutmedicinsk vård. Vi erbjuder rotationstjänstgöring inom enheten.

Vi erbjuder dig:

- En arbetsplats som kännetecknas av trygghet, öppenhet och god gemenskap.
- Kompetensutveckling via Regionens lärcentrum. Vid Köpings sjukhus finns även ett kliniskt träningscentrum.
- Region Västmanlands "introduktionsår för sjuksköterskor" för nyexaminerade. Syftet med introduktionsåret är att underlätta övergången från utbildning till yrkesrollen som sjuksköterska och är ett komplement till klinikens egen introduktion.

Läs mer om Region Västmanlands förmåner här: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska som vill bidra till ett gott teamarbete och medverka till en god vård. Vi söker dig som är erfaren men också i början av din karriär. Erfarenhet av omhändertagande av patienter med internmedicinska diagnoser är något vi värdesätter. Du som inte har tidigare erfarenhet kommer att erbjudas intern utbildning.

Du är professionell i din yrkesroll och eftersträvar ett gott bemötande till patient och kollegor. Du har lätt för att leda, planera och prioritera i ditt arbete. I nya och oförutsedda situationer behåller du ditt lugn och kan fokusera på rätt saker. Du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation och behandlar andra människor med ödmjukhet och respekt.

Tillsvidareanställning, heltid. Tjänster finns för både dag/kväll och nattjänstgöring. Två helger av fem.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vårt tidigare pilotprojekt för veckoslutstjänstgöring är nu etablerat, vilket innebär att du kan välja att under en begränsad period bara arbeta under veckoslut. Det betyder att du arbetar 24,39 timmar i veckan med bibehållen heltidslön. Det är självklart helt frivilligt och du kan välja att göra det under en period när det passar dig. Denna typ av tjänstgöring sker i samråd med din chef.

Roterar du mot natt så har vi även här en förkortad arbetstid vi gärna berättar mer om. Hur många nätter du arbetar påverkar hur mycket arbetstidsförkortning du får. Arbetar du max antal nätter innebär det till exempel att du som arbetar heltid jobbar 32 timmar i veckan.

Välkommen med din ansökan senast 11 december 2019.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Christina Gehlin
Enhetschef avd2/AH
Therese Norén