Sjuksköterska till Klinisk undervisningsavdelning på Ortopedkliniken

Refnr: 20180240

Tycker du det är roligt att handleda och lära ut till andra? Vill du bidra till att utveckla framtidens sjuksköterskor? Vi söker en sjuksköterska till vårt handledarteam som vill vara med och driva vår KUA-verksamhet. Det kanske är dig vi söker.

Klinisk undervisningsavdelning (KUA) startades på ortopedisk avdelning år 2010. Studenter från läkar-, sjuksköterske-, arbetsterapeut- och fysioterapeututbildningarna får under tvåveckorsperioder träna teamarbete under handledning av yrkesspecifika handledare. KUA omfattar nio vårdplatser och är aktivt under de veckor vi har tillgång till studerande. Läkarstuderande kommer från Uppsala universitet. Sjuksköterskestudenter och fysioterapeutstuderande kommer från Mälardalens högskola. Arbetsterapeutstuderande kommer från Örebro universitet.

Att arbeta på KUA ger stora möjligheter till utveckling av handledarrollen och en förståelse för övriga professioners ansvarsområde. Du kommer att ingå i ett handledarteam med handledare från olika professioner med god kontinuitet. Som sjuksköterska hos oss kommer du vara anställd på ortopedisk avdelning akut och jobba i övrig verksamhet när KUA inte är igång.

Ortopedkliniken i Västmanland har ansvaret för den ortopediska vården inom hela länet. Planerad kirurgi genomförs till stor del vid Västmanlands sjukhus Köping medan större planerad kirurgi samt all akutvård sker vid Västmanlands sjukhus Västerås. Ortopedkliniken i Västmanland har på Västmanlands sjukhus Västerås en mottagning och en rehabenhet samt två vårdavdelningar i Västerås, en med akut intag och en med elektivt intag. Vår målsättning är att vår arbetsplats ska bli ett föredöme inom framtidens offentliga sjukvård.

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med någon form av handledarutbildning. Det är fördelaktigt om du har tidigare arbetslivserfarenhet som sjuksköterska och erfarenhet av ortopedi. Du har goda kunskaper i svenska, tal som skrift, och det är mycket meriterande om du även har kunskaper i andra språk. Vi ser det som ett plus om du har erfarenhet från arbete i journalsystemet Cosmic.

Som person är du strukturerad och tydlig. I stressade situationer har du förmågan att hålla dig lugn och fokusera på rätt saker. Du är en god lagspelare som lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Vidare ser vi även att du kan komma med nya idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Tillsvidareanställning, heltid.
Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 25 april 2018

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Petra Elmqvist Melin
Enhetschef