Logotyp Region Västmanland

Sjuksköterska till Klinisk undervisningsavdelning, Ortopedkliniken

Refnr: 20221207

Vi behöver utöka vår personalstyrka och söker fler sjuksköterskor till vårt team. Hos oss erbjuds du ett spännande och meningsfullt arbete där du får vässa dina handledarkunskaper, stödja framtidens vårdpersonal och vara med att utveckla vår undervisningsavdelning. Vi ser fram emot att träffa dig som är nyfiken på oss och detta arbete!

Som sjuksköterska på klinisk undervisningsavdelning (KUA) kommer du att handleda blivande läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter under deras praktikperiod. De får under sin praktikperiod hos oss träna på bl a teamarbete under handledning av yrkesspecifika handledare. KUA har idag 8 vårdplatser och är aktivt under de veckor vi har tillgång till studerande. Då kommer du och ditt team som delvis består av studenter från Uppsala, Mälardalens och Örebro universitet att ansvara för den dagliga vården av patienterna.

Att arbeta på KUA ger stora möjligheter till utveckling av handledarrollen och en förståelse för övriga professioners ansvarsområde. Du kommer att ingå i ett handledarteam med handledare från olika professioner med god kontinuitet. Som sjuksköterska hos oss kommer du vara anställd på ortopedisk avdelning akut och jobba i övrig verksamhet när KUA inte är igång.

Så här säger två av våra huvudhandledare om att arbeta på KUA:

"KUA avdelning är en dynamisk och pedagogisk arbetsplats vilket ge utrymme att inspirera framtida vårdpersonal samt kunna utveckla sina egna kompetenser. Som sjuksköterska på KUA får man jobba i ett team som värdera kommunikation, har ett nära samarbete samt är driven och utvecklingsfokuserat.

Klinisk undervisningsavdelning (KUA) startades på ortopedisk avdelning år 2010. Till oss kommer läkarstudenter från Uppsala universitet, sjuksköterskestudenter och fysioterapeutstudenter från Mälardalens universitet och arbetsterapeut studenter kommer från Örebro universitet.

Ortopedkliniken i Västmanland har ansvaret för den ortopediska vården inom hela länet. Planerad kirurgi genomförs till stor del vid Västmanlands sjukhus Köping medan större planerad kirurgi samt all akutvård sker vid Västmanlands sjukhus Västerås. Ortopedkliniken i Västmanland har på Västmanlands sjukhus Västerås en mottagning och en rehabenhet samt två vårdavdelningar i Västerås, en med akut intag och en med elektivt intag. Vår målsättning är att vår arbetsplats ska bli ett föredöme inom framtidens offentliga sjukvård.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med någon form av handledarutbildning. Vi önskar att du har minst 2 års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska inom slutenvården eller ortopedi. Du har goda kunskaper i svenska språket, tal och skrift, och det är meriterande om du även har kunskaper i andra språk. Vi ser det som ett plus om du har erfarenhet från arbete i journalsystemet Cosmic.

Som person är du strukturerad och trygg i din yrkesroll. I akuta situationer har du förmågan att hålla dig lugn och fokusera på rätt saker. Du är en god lagspelare som lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt. Du kan sätta dig in i andras situation på ett professionellt sätt och är mån om att vara tydlig i din kommunikation såväl med patienter som med dina kollegor. Vidare ser vi även att du vill bidra till enhetens utvecklingsarbete framledes.

Tillsvidaretjänst på schema dag/kväll, samt helg.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 12 februari 2023.

Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Bifoga även intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Jennifer Forsman Ekfeldt
Enhetschef
jennifer.forsman.ekfeldt@regionvastmanland.se