Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sjuksköterska till Beroendemottagningen Västerås

Refnr: 20190296

Vi på Beroendemottagningen söker nu dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor med beroendesjukdom och vill vara delaktig i våra patienters förändringsarbete.  

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss ingår du i teamarbete runt patienten där du har en central roll i det patientnära arbetet. Du har en aktiv roll i patientens förändringsarbete och ansvarar för att vårdplaner skrivs, utförs och följs upp samt har stödjande och vårdande samtal. Vidare bistår du i medicinuppföljningar, genomför provtagningar och administrerar medicin samt ger telefonrådgivning till våra patienter och utför hälsokontroller.

Arbetet innebär i mycket självständigt arbete som du till stor del styr själv med fokus på patientbesöken så vi tror att du som söker hit trivs i en flexibel sjuksköterskeroll där du ansvarar för egna patienter och genomför, följer upp och utvärderar deras behandling i samråd med läkare och andra professioner. För att lyckas i uppdraget så är även samarbete med övriga vårdgrannar och andra aktörer som finns identifierade i patientens nätverk en viktig del av arbetet.

Beroendemedicinsk behandling inkluderat psykologiskt utrednings- och behandlingsarbete och med inslag av psykosociala insatser är den patientvård som når bäst framgång och vi strävar efter att erbjuda bästa möjliga kvalitet i diagnostik, behandling o bemötande. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och följer nationella riktlinjer.

Du har möjlighet till kunskapsinhämtning under arbetstid och oavsett tidigare erfarenhet gör vi det möjligt med individuell upplärning och under introduktion använder vi oss av mentorskap.

 

Om arbetsplatsen

Du välkomnas till en verksamhet med chefer och medarbetare som har en stolthet för sitt arbete och ett starkt engagemang för målgruppen. Vi på Beroendemottagningen består av ca 20 medarbetare. Varje dag jobbar vi för att våra patienter ska komma tillbaka till en vardag där de känner att de driver och äger sitt liv. Vi söker dig med samma drivkraft och som ser det som en positiv möjlighet till att få vara med i arbetet tillsammans med oss. Vi strävar efter bästa möjliga arbetsmiljö och har ett hälsoteam.”

Vuxenpsykiatri Västmanland är uppdelad i tre sektioner: länsgemensamma resurser (slutenvård och psykiatrisk akutmottagning), öppenvård (samtliga vuxenpsykiatriska mottagningar i länet) och beroendevård (beroendemottagning, slutenvård för beroendevård). Uppdelningen är gjord för att skapa en väl fungerande vårdkedja, med ett gott samarbete mellan akutvård, slutenvård och öppenvård.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med en specialistutbildning inom psykiatri. Om du har erfarenhet av beroende- och/eller missbruksproblematik så är det meriterande.

För att passa hos oss ser vi att du är en trygg person som fungerar bra i samarbetet med andra människor. Du tar ansvar för ditt uppdrag och kan planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Då en central del av arbetet utgörs av stödjande och behandlande samtal krävs god förmåga att skapa kontakt och kommunicera med människor på olika nivåer. Att relatera till andra på ett lyhört och respektfullt sätt och behålla lugnet i pressade situationer ser du som en självklarhet.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid

Dagtid måndag-fredag

Tillträde enligt överenskommelse 

Läs om regionens förmåner här

 

Välkommen med din ansökan senast 22 april 2019!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Lars Tano
enhetschef
021-17 57 93
lars.tano@regionvastmanland.se

Eva Jonsson
Vårdförbundet
021-174587

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor