Sjuksköterska till Barnkliniken, avdelning 69

Refnr: 20180168

Vill du arbeta i en miljö som inte är någon annan lik. Avdelning 69 är en samvårdsavdelning för sjuka nyfödda och prematurfördda barn samt deras mödrar. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

På avdelning 69 välkomnas du till en unik arbetsplats med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Avdelningen har 10 vårdplatser för sjuka nyfödda och prematurfödda barn, 3 intensivvårdsplatser och 7 lättvårdsplatser. Hemsjukvård erbjuds till familjer med lång vårdtid. Avdelningen vårdar även nyförlösta kvinnor i samarbete med Kvinnokliniken.

Hos oss arbetar barnsköterskor, sjuksköterskor, barnsjuksköterskor och läkare. Vi har även klinikens paramedicinska professioner knutna till avdelningen.

Du får möjlighet att delta i vården och omvårdnaden av de sjuka nyfödda och prematurfödda barnen. Du har även ett omvårdnadsansvar för nyförlösta kvinnor. Arbetet innebär nära kontakt med och stöd till föräldrar och nära anhöriga. Vi ser hela familjen som en viktig del av vården. Vi arbetar i team och ser samarbetet i och mellan teamen som viktigt.

Som sjuksköterska på avdelning 69 får du möjlighet att ansvara för vården och omvårdnaden av de sjuka nyfödda och prematurfödda barnen under lättvård och intensivvård. Du har även ett omvårdnadsansvar för nyförlösta kvinnor.

Du har larmberedskap mot förlossningen/BB och hanterar medicinteknisk utrustning.

Vi arbetar i team och ser samarbetet i och mellan teamen som viktigt. Som nyanställd sjuksköterska har du alltid en van kollega till hands.

Verksamheten bedrivs i nya moderna lokaler med flertalet enkelrum som bland annat möjliggör en utökad samvård och förbättrad arbetsmiljö.

Schemaläggning sker individ- och verksamhetsanpassat i ISP.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Är du också specilistsjuksköterska inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller har erfarenhet från arbete med neonatalvård eller barnsjukvård är det meriterande men inget krav.

Du är stabil och lugn i stressade och pressade situationer, behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du har en empatisk förmåga som gör att att du kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Vidare är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och har självklart en god sammarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Tillsvidareanställning, 100% alternativt ständig natt, inom Region Västmanland finns ett lokalt kollektivavtal som reglerar nattarbetsiden till 32:00h/vecka.

Välkommen med din ansökan senast 8 april 2018

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!
Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Anna Lindén
Enhetschef