Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sjuksköterska till Barnkliniken, avdelning 69

Refnr: 20190157

Vill du arbeta i en miljö som inte är någon annan lik? Avdelning 69 är en samvårdsavdelning för sjuka nyfödda och prematurfödda barn samt deras mödrar. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Om arbetsplatsen

På avdelning 69 välkomnas du till en unik arbetsplats med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Avdelningen är en samvårdsavdelning som har 10 vårdplatser för sjuka nyfödda och prematurfödda barn, 3 intensivvårdsplatser och 7 lättvårdsplatser. Hemsjukvård erbjuds till familjer med lång vårdtid. Avdelningen vårdar även nyförlösta kvinnor i samarbete med Kvinnokliniken.

Hos oss arbetar barnsköterskor, sjuksköterskor, barnsjuksköterskor och läkare. Vi har även klinikens paramedicinska professioner knutna till avdelningen.


Arbetsuppgifter

Efter din introduktion får du som sjuksköterska möjlighet att ansvara för vården och omvårdnaden av de sjuka nyfödda och prematurfödda barnen under lättvård och intensivvård. Du har även ett omvårdnadsansvar för nyförlösta kvinnor. Arbetet innebär nära kontakt med, och stöd till, föräldrar och nära anhöriga. Vi ser hela familjen som en viktig del av vården.

Du har larmberedskap mot förlossningen/BB och hanterar medicinteknisk utrustning. Simulerad teamträning i akut omhändertagande av nyfödda erbjuds regelbundet.

Introduktionen består av 8–10 veckors inskolning på avdelningen då du initialt lär dig grunderna inom neonatalvården för att sedan utvecklas till att ta eget ansvar som sjuksköterska. Vidare får du gå avdelningens egen introduktionsutbildning under 4 heldagar. Nyexaminerade sjuksköterskor erbjuds även gå Region Västmanlands generella introduktionsutbildning.

Vi arbetar i team och ser samarbetet i och mellan teamen som viktigt. Som nyanställd sjuksköterska har du alltid en van kollega till hands.

Schemaläggning sker individ- och verksamhetsanpassat i ISP och vi arbetar enligt Region Västmanlands arbetstidsmodell.

Verksamheten bedrivs i nya moderna lokaler med flertalet enkelrum som bland annat möjliggör en utökad samvård och god arbetsmiljö.

 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Är du också specilistsjuksköterska inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller har erfarenhet från arbete med neonatalvård eller barnsjukvård är det meriterande men inget krav.

Du är stabil och lugn i stressade och pressade situationer, behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du har en empatisk förmåga som gör att att du kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Vidare är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och har självklart en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, ständig natt 72,90% eller dag med rotation mot natt 100%. Inom Region Västmanland finns ett lokalt kollektivavtal som reglerar nattarbetsiden till 32:00h/vecka. 

Välkommen med din ansökan senast 1 mars 2019.

Kontaktpersoner

Ann-Sofie Sekobon
Enhetschef
021-17 44 40
ann-sofie.sekobon@regionvastmanland.se

Angelica Grad
Vårdförbundet
angelica.grad@regionvastmanland.se

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor