Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sjuksköterska till avdelning 91 Västerås

Refnr: 20190580

Söker du ett arbete med stor variation och meningsfulla möten, där du får möjlighet att arbeta med en kombination av beroende-psykiatri- och somatisk vård? Då ska du söka dig till oss som sjuksköterska på avdelning 91. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss på avd 91, välkomnas du till en stimulerande arbetsplats, som tillsammans med  beroendemottagningen hör till sektion Beroendevård. Vi är en del av den högspecialiserade vården som tillhör vuxenpsykiatrin Västmanland. Som sjuksköterska har du en central roll som arbetsledare och är omvårdnadsansvarig för patienten. Du ingår i ett team tillsammans med andra sjuksköterskor, skötare, läkare och en samordnare.

Du har in- och utskrivningssamtal och dokumenterar i journalsystemet Cosmic. I din roll ingår mycket samverkan med socialtjänsten då vi har bl.a. planerade inläggningar. Du deltar i vårdmöten och har kontakt med andra aktörer, såsom psykiatriska öppenvårdsmottagningarna, boenden och kommunala handläggare. Hos oss arbetar du med kombinationen av beroende- psykiatri- och somatisk vård och vi lägger stor vikt vid meningsfulla möten och motiverande samtal.   

 

Om arbetsplatsen

Vi är en akutavdelning och arbetar främst med abstinensbehandling av patienter med samsjuklighet, psykiatri och beroende. En förutsättning för en högkvalitativ och patientsäker abstinens-behandling är ett nära samarbete med Beroendecentrum Västmanland samt övriga öppenvårdsmottagningar i länet.

Avdelning 91 är en länsgemensam verksamhet för de svåraste patienterna vad gäller aktivt missbruk/aktivt beroende och/eller annan psykisk sjukdom eller somatisk sjukdom. Vi har i dagsläget nio vårdplatser.

Vi behöver nu stärka upp vår personalstyrka och befinner oss i ett expansivt skede i och med att vi öppnar en ny enhet för att kunna utöka till 12 vårdplatser.  Genom denna utöking kommer det på sikt ges möjlighet att rotera mellan enheterna och bidra till kompetensutveckling och variation i arbetet.

Är du nyeximinerad sjuksköterska ges du även möjlighet til Region Västmanlands "introduktionsår för sjuksköterskor". Syftet med introduktionsåret är att underlätta övergången från utbildning till yrkesrollen som sjuksköterska och är ett komplement till avdelningens egen introduktion. Du har också möjlighet till specialisering i arbetet.

Du välkomnas till en prestigelös arbetsgrupp där vi tar tillvara på varandras yrkeskunnande och erfarenhet. Att arbeta hos oss är oerhört lärorikt, utmanande och ingen dag är den andra lik.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som som har ett stort intersse av att arbeta med beroende- och missbruksproblematik och är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning i psykiatri eller MI-utbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom vuxenpsykiatri och särskilt från arbete med beroende- och/eller missbruksproblematik. Det är en fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat i journalsystemet Cosmic.
 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter, kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar. För att trivas och fungera i arbetet behöver du ha en personlig mognad, vara trygg, stabil, stresstålig och ha god självinsikt, samt har en god samarbetsförmåga. 

 

Vi ser fram emot din ansökan.


 
 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning heltid.

Du jobbar på schema där man jobbar två av fem helger.

Tillträde enligt överenskommelse.
 
 
Välkommen med din ansökan senast 15 september 2019 .

 Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!
Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

 

Kontaktpersoner

Helen Amsler
Tillförordnad Enhetschef
021- 17 48 66

Harriet Lindqvist
Vårdförbundet
021-10 41 62

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor